De gemeente laat The Hague Street art samen met Peer v d Woude de tunnel aan het Nieuweveenspad/ Roeleveensweg voorzien van een graffiti voorstelling.

Geplaatst op 23-06-2021 16:55
Bron          


Hoe een initiatief meerder opvolgers kennen. Ik ben al jaren bezig in het gebouw met teken/schilder groepen in het wijkgebouw. Wij zitten in een lokaal zonder ramen, op een middag zitten we met de jeugd wat te mijmeren en een jongen zegt waarom maken we geen wandschildering. Zo gedaan, we maken de vier jaargetijden. Vraagt de leiding van de kinderopvang, kun je de donkere gang niet aanpakken. In overleg met de jongeren van 12 tot 20 jaar, besluiten we allerlei sprookjes figuren en striphelden door elkaar met elkaar te schilderen. De gang is een bezienswaardigheid voor de kinderen. Op een bepaald ogenblik vragen een aantal moeders, kun je die enge Veenwegtunnel aanpakken. Ik overleg met stadsdeelkantoor, hun antwoord was gelijk positief. Er werd subsidie vertrekt. Ik aan de slag met vier kunstenaars en mijn creatieve groep en kinderen uit de wijk. Dit resultaat heeft gevolgen. 

De gemeente besluit The Hague Street art de opdracht te geven om de tunnel aan het Nieuweveenspad/ Roeleveensweg met een graffiti voorstelling te verrijken. Maar zegt de gemeente wel in samenwerking met de groep van Peer. Wij de jongeren van teken/schildergroep de Compositie vinden dit een eer. Er volgen met de kunstenaar inspirerende gesprekken plaats, ze krijgen les in graffiti technieken en nu gaan we op een zaterdag samen het geheel in graffiti zetten. U als Leidschenvener zult versteld staan van het resultaat. Zoals dat ook bij de andere uitgevoerde projecten is geweest.

Peer van der Woude

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten