ANWB actie : Staat er nog een oude fiets in het schuurtje. Doneer een fiets en laat kinderen meters maken.

Geplaatst op 06-05-2021 09:30
Bron          


Doneer je fiets
In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen die kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, goed kunnen gebruiken. Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken. 

De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.

Door op onderstaande knop te klikken kom je bij het aanmeldformulier. Wanneer je dit invult, ontvang je van ons een e-mail met alle details over het eventueel wegbrengen of ophalen van de fiets. Het kan zijn dat onze inzamelpunten verspreid over het land wel kleinere fietsen innemen, voor een broertje of zusje. Deze kunnen dan daar ingeleverd worden. Wat zoeken we?
Wij zijn op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8 tot -18 jaar. Oftewel, fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat. Wij hebben ervoor gekozen om fietsen voor kinderen vanaf 8 jaar in te zamelen, omdat dat vaak de leeftijd is waarop kinderen wat meer zelfstandig in het verkeer gaan bewegen en hun wereld groter gaat worden. Daarnaast hebben kinderen die de overstap naar de middelbare school maken onze speciale aandacht. Immers, hoe fijn is het dat je naar de school van je keuze kunt, in plaats van te moeten kiezen voor een school bij je in de buurt. Met een fiets kun je die kilometers wel aan!

Inleverpunt : Stadsboerderij Landzigt Leidschenveen.


 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten