Binnengekomen bij BOL. Ingezonden stukje AD 5 mei 2020. HTM neemt haltes onder de loop.

Geplaatst op 06-05-2021 09:02
Bron          

Afgelopen 5 mei stond bovenstaand stukje als ingezonden bericht in AD krant. Berichtje was ondertekend door Joop v d Sas wonend in Leidschenveen.  

De HTM neemt haltes onder de loop en wil haltes laten verdwijnen wegens kosten enkele . Haltes die dicht tegen elkaar liggen kosten immers veel tijd en geld. Sommige haltes liggen maar 200 meter van elkaar. 
Dit levert verwondering op in Leidschenveen. De Randstadrail rijdt voor hun deur langs maar stopt helaas niet. Tussen de halte Voorweg Zoetermeer en Leidschenveen centrum bedraagt de afstand meer dan 4 kilometer. De bewoners wonen aan de rand van Leidschenveen (waar tevens veel ouderen wonen) moeten ruim 20 / 25  minuten lopen. De HTM is niet van plan er een halte tussen te leggen helaas. Bewonersorganisatie Leidschenveen heeft in 2019  een enquête gehouden en meer dan 1000 bewoners hebben aangegeven dat zij heel graag een halte zouden zien bij de Houtkade. Hr v d Sas schrijft nog dat geconstateerd is dat de halte Forepark zeer weinig mensen instappen of uitstappen. 
Laten we hopen dat HTM tot inkeer komt. 

Wij danken Joop v d Sas voor deze bijdrage. 

 ===
Klik hier voor alle nieuwsberichten