Nog meer drukte verwacht rond tunnels op N14 door werkzaamheden en moederdag.

Geplaatst op 05-05-2021 12:50
Bron           Leidschendam


Komend weekend van vrijdag 7 mei 21.00 uur tot en met maandag 10 mei 05.00 uur zijn er werkzaamheden aan het asfalt op de A4, in twee richtingen tussen Burgerveen en Schiphol. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de N44, waardoor er nog meer drukte wordt verwacht in de tunnels op de N14.

Gigantische drukte verwacht.
Afgelopen weekend liep het in een ‘normale situatie’ al uit de hand. De winkels waren voor het eerst te bezoeken zonder afspraak en veel mensen gingen daardoor een kijkje nemen in het nieuwe winkelcentrum. Door de enorme drukte werd de parkeergarage bij The Mall of The Netherlands afgesloten. Het was er voor coronabegrippen te druk. Winkeliers mogen maar een beperkt aantal klanten in hun zaak ontvangen, waardoor wachtrijen ontstaan en bij te grote drukte worden maatregelen genomen om de toestroom van mensen te verminderen. 

Nog meer drukte door moederdag.

Komende zondag is het moederdag. Veel mensen gaan op het laatste moment nog op zoek naar een cadeau en zoeken dit deels in The Mall. De gemeente Leidschendam-Voorburg vraagt bezoekers om zoveel mogelijk op rustige momenten naar de winkels te gaan. Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag. Ook is het advies om inkopen alleen te doen en verspreid over de verschillende winkelcentra. Alternatieven zijn het Huygenskwartier of Julianabaan in Voorburg. Maar ook het Damcentrum in Leidschendam is geopend.


In gesprek over de uitdagingen
In de wijken rondom het nieuwe winkelcentrum stonden afgelopen weekend veel auto’s geparkeerd van winkelend publiek. Daarnaast liepen ook de wegen rondom het winkelcentrum vol. Bewoners klaagden over een opgesloten situatie in hun eigen wijk. De gemeente laat weten dat ze continu in gesprek zijn met The Mall en er zijn ook al verschillende maatregelen genomen. Ook wordt gekeken naar extra maatregelen rondom parkeren en de verkeersdrukte. Bezoekers wordt ook gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen. 

  ===Klik hier voor alle nieuwsberichten
Gerelateerde berichten