Zonnebloem Leidschenveen-Ypenburg start maandelijkse coronaproof wandelclub. Meld u aan!

Geplaatst op 02-04-2021 13:51
Bron          


Zonnebloem Leidschenveen-Ypenburg start maandelijkse coronaproof wandelclub.
 
Door de coronacrisis liggen de activiteiten van de Zonnebloem helaas al langere tijd stil. Geen uitstapjes naar het tuincentrum, geen High Tea, geen spelletjesmiddagen of andere activiteiten voor de deelnemers: onze wijkgenoten met een lichamelijke beperking. De Zonnebloemafdeling in Leidschenveen-Ypenburg vond het hoog tijd om met de komst van de lente– uiteraard coronaproof – een buitenactiviteit te starten voor haar deelnemers en vrijwilligers.

‘Gelukkig kunnen de Zonnebloemdeelnemers nog wel 1-op-1 bezoek krijgen van onze vrijwilligers. Maar een uitstapje - hoe klein ook - is iets waar veel van onze deelnemers al lange tijd naar smachten’, aldus voorzitter Jacqueline Hartman. ‘Gelukkig opperden twee enthousiaste vrijwilligers, Anette de Neef en Nicole van Stappershoef, het idee voor een wandelclub. Naast hun drukke baan wandelen zij beiden graag in het weekend. Hun gedachte was: waarom dan niet iemand meenemen die graag naar buiten wil, maar dit niet zelf kan?  Heel mooi natuurlijk, een win-win! Met hulp van ons bestuur hebben zij deze wandelclub opgezet. Helemaal coronaproof. We zijn blij en trots dat we op deze manier weer wat kunnen betekenen voor onze doelgroep.’  

De paden moeten rolstoel- en rollatorproof zijn, de afstanden flexibel en het moet goed bereikbaar voor mensen met een beperking. Nicole en Anette kwamen na een zoektocht uit op wandelgebied Delftse Hout: ‘Er is een parkeerplaats waar men naartoe kan met de taxibus of de Zonnebloemauto. Ook per scootmobiel is het goed bereikbaar. Vrijwilligers kunnen op de fiets komen. Bovendien is dit een rustig plekje met verspreid bankjes en picknicktafels, zodat we op afstand kunnen starten met koffie, thee en wat lekkers. Daarna vertrekken we in tweetallen voor een fijne wandeling door het groen. Eén rondje voor degenen die het snel koud hebben of naar huis willen om te plassen, een extra rondje voor de bikkels’. 
De eerste wandelclub was met acht deelnemers een succes. Secretaris Anke de Hoop: ‘Toen ik een deelnemer vroeg hoe lang het geleden was dat ze er echt even uit was, zei ze: een jaar. En ze glunderde, want wat wás ze blij om met de Zonnebloemauto in haar rolstoel naar Delftse Hout te worden gebracht. Haar vaste bezoekvrijwilliger stond haar op te wachten om samen te wandelen. Alleen maar blije gezichten. Daar doe je het toch voor?’ De wandelclub wordt vanaf nu elke laatste zaterdag van de maand georganiseerd. 

Wilt u meedoen? 
U bent van harte welkom. Meer informatie en/of aanmelden kan via www.zonnebloem.nl/leidschenveen-ypenburg of  mail via de secretaris: wandelclub.ly@zonnebloemdenhaag.nl 06-18120865

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten