De Tureluur, daghoreca met een dagopvang voor 20 mensen met een verstandelijke beperking en/of een achterstand tot de arbeidsmarkt, op de kruising van Stompwijkseweg, Tol en Middenweg, begint vorm te krijgen.

Geplaatst op 01-03-2021 18:12
Bron           Vlietnieuws


DE TURELUUR KRIJGT VORM. 
De Tureluur, daghoreca met een dagopvang voor 20 mensen met een verstandelijke beperking en/of een achterstand tot de arbeidsmarkt, op de kruising van Stompwijkseweg, Tol en Middenweg, begint vorm te krijgen. Nog voor de zomer willen de initiatiefnemers een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw. Het plan omvat een paviljoen, terras, kas en moestuin. Het doel is invulling geven aan een recreatief knooppunt Stompwijk. 

De gemeente steekt 350.000 euro in het project. Dat geld is bestemd voor de gemeentelijke (plan)kosten om de ontwikkeling mogelijk te maken, het verplaatsen van een parkeerterrein en het, indien nodig, voldoen aan een  nabetalingsverplichting de vroegere grondeigenaar. 

Voor de realisatie van de Nieuwe Driemanspolder heeft Hoogheemraadschap Rijnland gronden aangekocht met een meerwaardeclausule. Dit betekent dat als er op de aangeschafte grond een ontwikkeling gerealiseerd wordt met een hogere waarde dan landschap (de waarde waarvoor het destijds is gekocht), de voormalige eigenaar gecompenseerd wordt en een nabetaling ontvangt. 
 
Deze nabetalingsverplichting wordt door de gemeente overgenomen bij aankoop van de gronden van het Hoogheemraadschap. De hoogte van de nabetaling is afhankelijk van de ontwikkeling; aard, grootte en exacte locatie alsmede  afstemming met de voormalige (oorspronkelijke) eigenaar. De gronden, waarop De Tureluur geprojecteerd is, worden naar verwachting nog voor de zomer door HHR overgedragen aan de gemeente. Overigens betaalt HHR ook mee aan de  realisatie van De Tureluur. 

 ===
 

Klik hier voor alle nieuwsberichten