Bewonersbrief over de komst van tijdelijke huisvesting aan de Henri Faasdreef.

Geplaatst op 29-01-2021 17:33
Bron          


In november en december bent u ge´nformeerd over de komst van tijdelijke huisvesting aan de Henri Faasdreef. Ongeveer 70 kwetsbare mensen zouden hier een tijdelijk onderkomen krijgen tot hun nieuwe woonplek in een ander deel van de stad klaar is. 
Vlak daarna bleek echter dat de wooneenheden die hier zouden komen niet volgens planning beschikbaar zijn. Vandaar dat de informatieavonden, waarvoor u ook een uitnodiging hebt ontvangen, op het laatste moment geannuleerd werden. Het spijt ons dat dit voor onduidelijkheid en verwarring heeft gezorgd. De mensen die hier zouden komen wonen, blijven noodgedwongen langer op hun huidige plek. Waarschijnlijk blijven zij daar wonen totdat zij kunnen verhuizen naar hun nieuwe woonplek voor langere tijd. 
Het braakliggende terrein aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg is in eigendom van de gemeente en zal over twee tot drie jaar definitief worden ingericht. Het gaat dan om woningbouw, school en mogelijk ook economische functies. De gemeente moet hiervoor nog plannen ontwikkelen. Hiervoor zal de gemeente nog diverse informatie- en inspraakmomenten organiseren. 

Tot het zover is zal de gemeente dit terrein mogelijk gebruiken voor andere tijdelijke functies. Wanneer er meer duidelijk is over wat er gaat gebeuren krijgt u daarover bericht. Ook over de mogelijkheid om met de gemeente in gesprek te gaan tijdens bewonersbijeenkomsten. 
Neem bij algemene vragen contact op met het algemene contactnummer van de gemeente: 14070. Zij kunnen uw vragen mogelijk direct beantwoorden of anders doorzetten naar de juiste persoon. 

 ===

 


Klik hier voor alle nieuwsberichten