BOL Coronamaaltijd actie. Als we op 4 februari de BOL Corona maaltijd-actie afsluiten staat de teller op ruim meer dan 1.000 uitgegeven maaltijden voor ouderen en kwetsbare bewoners in de wijk Leidschenveen.

Geplaatst op 26-01-2021 14:52
Bron          

Update BOL Coronamaaltijdactie. 
Als we op 4 februari de BOL Corona maaltijd-actie afsluiten staat de teller op ruim meer dan 1.000 uitgegeven maaltijden voor ouderen en kwetsbare bewoners in de wijk Leidschenveen. Het bestuur BOL (Bewonersorganisatie Leidschenveen) vindt het belangrijk dat onze ouderen en kwetsbare bewoners goed blijven eten en gezond blijven. Zo is het idee ontstaan om in november j.l. op drie woensdagen achter elkaar een soepactie op touw te zetten. Dat was gelijk een succes en was een idee van chef kok Bart bijgestaan door zijn vrouw en dochter. Er werden twee soorten soep gekookt. De eigen bijdrage was vastgesteld op €1,--.

Omdat in december 2020 de corona maatregelen weer verlengd werden, besloot het bestuur van BOL de actie te verlengen en kwamen onze keuken prinsessen Joke en Dini in beeld. Deze dames kunnen koken als de beste en de dames waren bereid  om drie weken achter elkaar elke woensdag twee soorten stamppot te koken. Dit was echt een hele opgave. Wij als bestuursleden van  BOL , zagen de aardappelen en uien en groente binnenkomen en zagen Joke en Dini uren voorbereidingen treffen. Wat een fantastische vrijwilligers. Ook hier had men keuze uit twee verschillende stamppot gerechten en werd de eigen bijdrage op € 2,-- vastgesteld.

Omdat deze maand januari 2021  de corona maatregelen  wederom verlengd zijn, kwamen er van bewoners veel berichtjes binnen die vroegen of we nogmaals de maaltijden zouden kunnen organiseren. Het bestuur van BOL heeft inderdaad besloten om  onze maaltijd actie nogmaals te verlengen en nu op de donderdag. Wederom waren onze prinsessen Joke en Dini bereid om te komen koken. Ook ditmaal weer keuze uit twee maaltijden werd de eigen bijdrage op€ 2,00 vastgesteld.

Bewoners gaven aan erg blij te zijn met de BOL Coronamaaltijd actie en reageerden heel positief. Zo was er ook een bewoner die spontaan € 20,--doneerde met de mededeling "Wat een prachtige actie Goed dat BOL dit doet". 

Voor de seniorenflats hebben we vrijwilligers gevraagd om ons te helpen. Dat is gelukt. Voor de seniorenflats in de Watervogelstraat kunnen bewoners bestellen bij Elly Krens. Voor de Schelpenhof staat Wil v. d. Berg  klaar en voor het Harriët Freezerhof zorgt Nellie Witte, die zelf persoonlijk bij de bewoners aan de deur de maaltijd brengt. Dan zijn er nog de studenten Luca en Steven die de maaltijden naar de seniorenflats brengen en helpen met het uitgeven van de maaltijden. Wat een fantastische samenwerking. Na afgelopen donderdag zijn er momenteel nog twee maaltijden actie’s en wel op 28 januari  (VOLGEBOEKT) en 4 februari. Bewoners kunnen zich aanmelden en zelf afhalen in onze Huiskamer, voorheen restaurant Héerlijk, Harriët Freezerhof 201.  

Op 4 februari is dan echt de laatste maaltijdservice van BOL een feit en zoals eerder gezegd dan zullen we meer dan 1.000 maaltijden verzorgd hebben. 

Wat een mooi lichtpuntje in deze moeilijke tijd. Het bestuur van BOL dankt allen die aan deze actie hebben meegewerkt. 


 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten