Het college laat twee onderzoeken doen naar de mogelijkheid van het aanleggen van een P+R op het Forepark.

Geplaatst op 26-01-2021 11:27
Bron           Dagblad070


Het college laat twee onderzoeken doen naar de mogelijkheid van het aanleggen van een P+R op het Forepark. Al sinds 2015 wordt er gestudeerd op de vestiging bij de metrohalte Forepark, maar eerdere onderzoeken wezen uit dat de locatie aanzienlijk duurder zou uitpakken dan was geraamd en gebudgetteerd.

Dat was destijds reden voor het college af te zien van de nieuwe P+R. Maar, 'aangezien Forepark wat betreft de ligging ten opzichte van de invalsroutes naar de stad (A4) en hoogwaardig openbaar vervoer (RandstadRail lijnen 3/4 en metrolijn E) uiteindelijk wel de meest gunstig locatie is voor een P+R aan deze kant van de stad', laat de gemeente momenteel twee verkennende onderzoeken uitvoeren naar een alternatief voor de locatie in de spoorstrook.

Het eerste onderzoek, zo meldt wethouder Robert van Asten woensdag de commissie Leefomgeving, heeft tot doel om op korte termijn een geschikte locatie te vinden en in gebruik te nemen als tijdelijke, kleinschalige P+R (100-150 parkeerplaatsen) in de omgeving. Die locatie zou volgend jaar al gereed moeten zijn.

Het tweede onderzoek betreft een locatiestudie en businesscase naar een definitieve, grootschalige P+R (400 800 parkeerplaatsen) in de omgeving, als opvolger van de tijdelijke oplossing. De optie van een P+R op de Decathlon-kavel (direct gekoppeld aan de afrit N44 van de A4) wordt hierin meegenomen. Realisatie van dit park zou dan in 2022/2023 zijn beslag kunnen krijgen.

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten