25 januari organiseert Natuurlijk Delfland een informatieavond over de paddentrek, door de corona zal dit via zoom plaatsvinden.

Geplaatst op 20-01-2021 09:37
Bron          


Op 25 januari organiseert Natuurlijk Delfland een informatieavond over de paddentrek, door de corona zal dit via zoom plaatsvinden. De bijeenkomst begint om 20:00 uur en zal tot circa 21:00 uur duren. Vraag een zoomcode aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl

De volgende vragen zullen worden beantwoord:

Wat is de paddentrek? Wanneer vindt de paddentrek plaats? Waarom en hoe helpen wij de padden? Wat zijn de ervaringen en resultaten in de eerdere jaren? En uiteraard worden vragen besproken. En de vraag: wie wil de padden tijdens de trek helpen overzetten?

Er zijn overzetlocaties in Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Pijnacker, Vlaardingen en Ypenburg.

Paddentrek

De padden trekken in het vroege voorjaar van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld zon zes weken.

Werkzaamheden

Als paddenoverzetter vragen we om n vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot half april. Per avond ga je ongeveer drie vier uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibien met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast vragen we om zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen. Er worden reflecterend hesje ter beschikking gesteld en informatie folders om uit te delen aan passanten.

 ===

 


Klik hier voor alle nieuwsberichten