De coronavaccinatielocatie bij het ADO stadion is open en zo werkt het.

Geplaatst op 12-01-2021 09:55
Bron           In de buurt Delft


De coronavaccinatielocatie bij het ADO stadion is open en zo werkt het

Op maandag 11 januari is de coronavaccinatielocatie van GGD Haaglanden geopend. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen worden daar als eerste gevaccineerd. Tijdens een speciaal persmoment zijn we een kijkje gaan nemen hoe het er van binnen uitziet.

Na het verlaten van de A12 zie je de aanwijsborden richting de coronavaccinatielocatie bij het Cars ADO stadion al staan. In de verte zie je de grote witte tent van GGD Haaglanden waar we moeten zijn. Bij de entree vertel je wie je bent en kun je parkeerterrein P2 oprijden. Daar zijn voldoende parkeerplaatsen en fietsenrekken. Mensen betreden de tent waarin gevaccineerd wordt te voet.

Elke dag
Achteraan het parkeerterrein is bij het tweede zebrapad de ingang te vinden. In de ruimte zijn zestien prikhokjes waarvan je één nummer toegewezen krijgt. Een Rode Kruis medewerker wacht je daar op waarna je plaats mag nemen op een stoel. De vaccinaties worden elke dag opnieuw klaargemaakt. Op deze locatie liggen per dag precies het aantal vaccins klaar dat die dag nodig is. Van achter de schermen krijgt de Rode Kruis medewerker een vaccin aangereikt en met één injectie wordt het in de bovenarm ingebracht. De eerste dagen worden zo’n 300 mensen per dag gevaccineerd. Dit aantal wordt verder uitgebreid, afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin van leverancier Pfizer/BioNTech.


Eerste prik
Kitty van der Wansem uit Zoetermeer krijgt als een van de eerste zorgmedewerkers het vaccin toegediend. “Ik voel helemaal niets”, laat ze ons na afloop weten. “Van de griepprik kan ik best last hebben maar dit stelt niks voor.” Vervolgens loopt Kitty richting de zitruimte met rijen stoeltjes. Hier kun je een kwartier zitten om te zien of er geen vervelende bijwerkingen zijn. De meeste mensen verlaten na vijftien minuten zonder klachten de ruimte. Voor de uitgang is een balie waar je je vaccinatiebewijs kunt ophalen. Over drie weken is iedereen welkom voor de tweede prik.

Of wij allemaal in het ADO stadion onze vaccinaties moeten halen, is nu nog niet bekend. De gemeente en GGD Haaglanden moeten alle locaties nog gaan vaststellen. De voorkeur is dat mensen in eigen stad, zoals op een centrale plek of bij de huisarts, terecht kunnen voor het coronavaccin.

 ====


Klik hier voor alle nieuwsberichten