Aanmeldperiode voor voortgezet onderwijs verschuift met ruim twee weken.

Geplaatst op 08-01-2021 13:20
Bron          


Aanmeldperiode voor voortgezet onderwijs verschuift met ruim twee weken.

In overleg met de schoolbesturen wordt de aanmeldperiode voor het voortgezet onderwijs in Den Haag en de regio met ruim twee weken opgeschoven. Ook de daarop volgende aanmeldperioden verschuiven mee. Dat maakt wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer vandaag bekend.

De eerste periode was eerst van 6 t/m 19 februari. Dat wordt 13 februari t/m 5 maart. Bredemeijer: "Nu de geruchten gaan dat de lockdown met een aantal weken wordt verlengd, heb ik opnieuw om tafel gezeten met de schoolbesturen en BOVO Haaglanden (Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk). Scholen krijgen meer tijd om toetsen af te nemen en tot een goed basisschooladvies te komen. Ook krijgen scholen op deze manier meer tijd om online open dagen en een goede oriŽntatie te organiseren die een zo volwaardig mogelijk alternatief vormen voor fysieke kennismaking."

Bredemeijer: "Mocht de coronasituatie de komende weken aanzienlijk verbeteren, dan is dat hopelijk aanleiding voor de minister van Onderwijs om het dringende advies om in het eerste kwartaal van 2021 geen fysieke open dagen te organiseren te heroverwegen. Door het verschuiven van de aanmeldperiode hebben we in ieder geval twee weken extra tijd om te hopen op deze meest ideale oplossing."

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten