Cars Jeans stadion 28 en 29 december : Lever je vuurwerk in, dan krijg je geen boete en geen strafblad.

Geplaatst op 19-12-2020 14:21
Bron          Den Haag komt wegens het tijdelijke landelijk vuurwerkverbod met een vuurwerk-inleveractie. Mensen kunnen tot 25 kilo vuurwerk inleveren, zonder dat ze daarvoor een boete of strafblad krijgen. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft daar toestemming voor gegeven. De steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht openen ook een inleverpunt. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

De inleveractie is op 28 en 29 december tussen 9.00 en 17.00 uur. 
Inleveren kan op het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion en bij de parkeerplaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

Na de invoering van het landelijk verbod, is het bezit van vuurwerk illegaal. Ook thuis bewaren mag niet. Bezit kan beboet worden en zelfs leiden tot een strafblad. Daarom vinden de burgemeesters van de grote steden dat inleveren zonder consequenties mogelijk moet zijn. Daar is minister Grapperhaus in meegegaan en hij heeft met het Openbaar Ministerie afgesproken dat eigenaren die hun spullen inleveren, niet vervolgd worden.

Alle soorten vuurwerk kunnen worden ingeleverd. Dus ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Vanwege veiligheidsredenen is het wel de bedoeling dat mensen lopend of met eigen vervoer naar de inlever locatie te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een locatie te gaan.

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten