Laatste nieuws op te richten huiskamer(wijkcentrum) Leidschenveen

Geplaatst op 14-10-2020 14:53
Bron          

Goede middag allen,
Dit is het laatste nieuws omtrent het op te richten project huiskamer (wijkcentrum) in voormalig Leerwerk restaurant Hťerlijk. Zoals u allen weet is Restaurant Hťerlijk helaas gesloten en zijn wij (BOL) voornemens om de ruimte te gaan invullen voor alle bewoners wonend in Leidschenveen. 

Mogelijkheden zullen zijn : Elkaar te ontmoeten, een kopje koffie en een krantje te lezen. Er zullen tevens activiteiten georganiseerd worden door vrijwilligers.

Laatste nieuws is mooi nieuws, bewoonster wonend in Leidschenveen heeft een Biljart geschonken aan BOL voor het nieuw op te richten project huiskamer in het (wijkcentrum Leidschenveen).

Dit biljart wordt binnenkort geplaatst.

Achter de schermen wordt er door meerdere bewoners hard gewerkt om het nieuw op te richten  huiskamer(wijkcentrum) vorm te geven.

Na de eerste 3 bijeenkomsten op 21 september heeft  er afgelopen vrijdag 9 oktober met een kleinere groep bewoners opnieuw een vergadering plaats gevonden.

Bij al de vrijwilligers die zich eerder aangemeld hebben, zijn er bewoners  die :

1: Bardienst willen draaien,

2 : Vrijwilligers  die iets willen organiseren op de dag, zoals spelletjes middag, biljartclubje oprichten, knutselmiddag, sjoelen wedstrijdje, enz.

3 : Bewoners die iets in de keuken willen gaan doen, zoals maaltijden maken, koekjes bakken, van tuin naar tafel en nog veel meer.

Wat we nu aan het doen zijn,  al die activiteiten in kaart brengen, een businesscase maken met daarbij ook financiŽle stromen en risico's. 

Een aantal bewoners  De werkgroep Wijkcentrum gaan vormen

In deze werkgroep hebben 7 bewoners zitting genomen zitting:

hr Bart Brinkman, hr Jos Hania, Jan Bontje, mv Wil v d Berg, hr Niels Hunck,  Henk de Haan en Ellen Tolhuisen.

Met deze werkgroep gaan we in verder overleg en hopen het nieuwe project in samenwerking met Voorwelzijn  tot stand te kunnen brengen.

De organisatie en de activiteiten worden stap voor stap opgebouwd, met een goede afweging van risico's en aandacht voor oude, lopende activiteiten.

Let wel, er mogen geen commerciŽle activiteiten georganiseerd worden. Dus geen feesten en partijen.

We kunnen voorlopig wegens Coronaregels niet open maar het is wel verstandig om voldoende klaar te zijn zodat, zodra het kan we open kunnen.

De vraag wanneer gaan we open, wordt zeer veelvuldig gesteld. 

Precies weten we op dit moment nog niet . 

We gaan met vele schouders dit wijkcentrum vorm geven. 

Dank voor uw enthousiastme en goede ideeŽen.

We streven naar een snelle maar voor alle betrokkenen een veilige opening.

U kunt nog steeds uw stem uitbrengen .


We houden u op de hoogte van het nieuws.

Vriendelijke groeten Bewonersorganisatie Leidschenveen. 


*****

Klik hier voor alle nieuwsberichten