Voor kinderen en ouders die thuis spanning en stress ervaren bieden Voor Welzijn in Leidschenveen-Ypenburg de training ‘Piep zei de Muis club’ aan. Gratis!

Geplaatst op 07-09-2020 15:10
Bron          


Toenemende spanning binnen het gezin door corona  
Corona kan voor ouders  onzekerheid betekenen, hetgeen kan zorgen voor gevoelens van frustratie, angst en vermoeidheid.
De spanning en stress die door de coronaperiode ontstaan is, is  extra lastig voor gezinnen, waar voorheen al spanningen waren, bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding, een gezinslid met een lichamelijke beperking en/of een ouder met burn-out, angst- of depressieve klachten.
Het, als gezin dichter op elkaar zitten, het minder goed kunnen terugvallen op het vaste netwerk van familie, school, sportclubs en hulpverleners kan leiden tot stress  en een onprettige sfeer binnen het gezin. Alhoewel er momenteel weer meer ruimte en toegang is, is de impact van corona binnen veel  gezinnen nog merkbaar.
Voor kinderen en ouders die thuis spanning en stress ervaren bieden we in Leidschenveen-Ypenburg de training ‘Piep zei de Muis club’ aan. 
In de training Piep zei de Muis leren ouders en kinderen om te gaan met spanningen thuis.  

Piep zei de Muis – omgaan met emoties (4- 8 jaar)
 ‘PIEP zei de muis’ is een club voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben, omdat er thuis spanning en/of stress is. Bijvoorbeeld als een ouder ziek wordt of depressief is, als er relatieproblemen zijn of als een broertje of zusje ernstig ziek is. In de club vertelt PIEP de muis, een handpop, over wat hij allemaal meemaakt. Iedere week staat een thema centraal dat te maken heeft met emoties, zoals verdriet, boos zijn, bang zijn of stevig in je schoenen staan. PIEP nodigt de kinderen uit om samen met hem voor situaties een oplossing te zoeken. De kinderen leren zo op een speelse manier met hun gevoelens en emoties om te gaan. Ouders en kinderen krijgen handvatten mee voor de situatie thuis.

 Het is een leuke club waar kinderen veel plezier hebben en vriendjes maken. 
De club start op 29 september 2020. Locatie: Piet Vink Centrum Ypenburg. Deelname is gratis. 

De bijeenkomsten zijn wekelijks op dinsdagmiddag 15.30-17.00 uur.


Aanmelden en meer informatie: piepzeidemuisleyp@voorwelzijn.nl 
Tel: 06-81688743 (L. van der Waerden, Voor Welzijn Jeugdwerk)

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten