Scouting Satoko Kitahara biedt online programma aan.

Geplaatst op 31-03-2020 10:01
Bron          

Scouting Satoko Kitahara biedt online programma aan
  
Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten tot 1 juni afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van meisjesscouting Satoko Kitahara Toch wil deze groep haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten. Daarom bedachten zij online opkomsten, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen.

De Welpen, de leden van 7 t/m 10 jaar oud, hebben hun eigen Junglejournaal gemaakt. Ze maakten filmpjes en reportages in en om het huis. Er zijn nu twee journaals uitgezonden met reportages over onder anderen hoe je een smoothie maakt, hoe je een kettingreactie bouwt van lego en wat de mooiste sprongen zijn op de trampoline. Daarnaast leverden ze interviews aan, lazen het nieuws voor, en vertelden over hun hobby’s. En de boerin Robine 

van Stadsboerderij Landzigt had een reportage gemaakt over alle dieren van de boerderij.
 
Een fotowedstrijd was ook onderdeel van het programma, de meiden moesten gekke foto’s in scoutingkleding aanleveren, zoveel mogelijk kwartetten verzamelen en daar een mooie collage mee maken. De vrijwillig leidinggevenden hebben alle foto’s beoordeeld en de journaals in elkaar gezet.

 
Komende zaterdag is er een online bingo voor alle leeftijdsgroepen samen. Deze online-programma’s zijn een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden, die ook niet naar school kunnen, krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. 
En het hele gezin kan meedoen.

*****

Klik hier voor alle nieuwsberichten