Winnende naam onthuld: naam Voedselbuurtbos wordt Voedselbuurtbos Geuzegroen.

Geplaatst op 03-03-2020 14:04
Bron          

Winnende naam onthuld: Voedselbuurtbos Geuzegroen 


Het voedselbuurtbos dat tot nu toe als werktitel ‘Treemanspolder’ had en naar verwachting in het voorjaar van 2021 zal worden aangelegd tussen Zoetermeer en Den Haag gaat ‘Voedselbuurtbos Geuzegroen’ heten.

 Deze naam werd bedacht door Gabriella van der Linden uit Den Haag naar aanleiding van de namenwedstrijd, die Stichting Voedselbuurtbos i.o. in januari uitschreef. Tijdens de prijsuitreiking afgelopen maandag op buurttuin De Zoete Aarde, werd de winnende naam door haar zelf onthuld en nam zij daarna een verrassingspakket, aangeboden door buurttuin De Zoete Aarde in ontvangst.

De wedstrijd voor het bedenken van een naam voor het Voedselbuurtbos heeft zo’n 120 inzendingen opgeleverd. De jury had het moeilijk met de keuze. De jury vond het belangrijk dat de gekozen naam aantrekkelijk zou zijn voor kinderen. Zij vormen immers de generatie die de meeste vruchten zal plukken van het nog aan te leggen voedselbuurtbos.

 
Initiatiefnemers Astrid van Beek en Klaartje Jaspers bedankten alle inzenders voor de moeite die zij hadden genomen om een goede naam te bedenken.Twee van hen kregen een eervolle vermelding en een ‘lease a tree’ pot met krentenboom, aardbei en goudsbloem erin; IJsbrand Feeke voor ‘De Groene Wech’ en Yolanda Jenner voor ‘Zoeterlei'. Deze suggesties zullen wellicht later nog gebruikt worden voor enkele onderdelen van het voedselbuurtbos.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking bood De Zoete Aarde genodigden, onder wie Wouter van Kleef projectleider Nieuwe Driemanspolder van Gemeente Zoetermeer, een heerlijke verse pompoensoep aan. Bij deze lunch schoven ook de vrijwilligers van het voedselbuurtbos aan, die maandag een cursus fruitbomen enten volgden van Stichting Voedselbuurtbos i.o. 

***


Klik hier voor alle nieuwsberichten