Gemeente Den Haag vraagt uw aandacht voor diverse zichtbare en niet zichtbare maatregelen tijdens de jaarwisseling.

Geplaatst op 21-12-2019 10:00
Bron          

Zoals u wellicht zelf al heeft ervaren of in de media heeft gezien, is het in de aanloop naar de jaarwisseling onrustig geweest in de Haagse regio. Uiteraard heeft dit, samen met de hulpdiensten zoals de politie en brandweer, onze volle aandacht. 

We doen er alles aan om de jaarwisseling voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen.  Dit doen we door diverse zichtbare čn niet zichtbare maatregelen te nemen. 

Hieronder volgen een aantal maatregelen en praktische informatie voor onze bewoners. 


Praktische informatie
 
·        Camera’s en extra verlichting
Op sommige plekken in de stad worden extra camera’s geplaatst. Ook wordt er extra verlichting geplaatst zodat donkere plekken in de stad beter verlicht zijn tijdens de jaarwisseling zodat de hulpdiensten meer zicht hebben.
 
·        Afval tijdens de jaarwisseling
Verschillende afvalcontainers gaan dicht op 31 december en weer open op 1 januari. Containers voor onder andere papier, textiel en plastic verpakkingen kunnen worden afgesloten vanaf 29 december tot en met 2 januari.

Van 20 december tot en met 31 december wordt grofvuil niet op afspraak opgehaald. Breng in die periode grofvuil naar het afvalbrengstation. Kijk op www.denhaag.nl/afval voor de locaties.
 
·        Parkeren tijdens de jaarwisseling
In de stad zijn 4 parkeergarages waar u tijdens de jaarwisseling gratis kunt parkeren. Na het parkeren krijgt u bij de garage 2 gratis HTM kaartjes. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/jaarwisseling.

 
·        Vuurwerkvrije zones
In de stad zijn er 23 vuurwerkvrije zones aangewezen door de gemeente. Rond ziekenhuizen, kinderboerderijen, dierenopvangcentra en het festivalterrein rond de Hofvijver is het verboden om vuurwerk af te steken tijdens de wettelijk toegestane afsteektijden van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op www.denhaag.nl/jaarwisseling zijn de vuurwerkvrije zones te vinden.

 
·        Bewonersinitiatieven  vuurwerkvrije buurten
Maak met uw buren afspraken over het wel of niet afsteken van vuurwerk in uw straat, pleintje, buurt of groengebied. Er zijn gratis borden bij de gemeente aan te vragen waarmee u het gebied kunt markeren als vuurwerkvrij. Kijk op www.denhaag.nl/jaarwisseling

 
·        Schoonste straatverkiezing
In januari 2020 wordt de schoonste straatverkiezing georganiseerd. U kunt uw straat opgeven om zo samen met uw buren op 1 januari de straat schoon te maken. De straat die dat het beste gedaan heeft en de meeste stemmen krijgt kan een prijs winnen van €2500,-. Kijk op www.denhaag.nl/jaarwisseling hoe u mee kan doen.

 
·        Inzet vrijwilligers
Op verschillende plekken in de stad zetten vrijwilligers zich in voor een veilige en feestelijke jaarwisseling. Zo worden er door vrijwilligers activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Buurtpreventieteams lopen rondes door de wijk en houden daardoor een extra oogje in het zeil.

 
Werk mee en meld!

Gemeente en politie krijgen steeds vaker meldingen van bewoners over verdachte en overlastgevende situaties. Een buurt waar veel mensen een melding maken, is voor overlastgevers en criminelen minder aantrekkelijk. Met deze maatregelen werken we samen aan een goed verloop van de jaarwisseling. Help ook mee om uw buurt beter te maken. Overlast tijdens de jaarwisseling kunt u op verschillende manieren melden:

    Bel bij acute zaken of als u getuige bent van vernielingen direct 112. Doe dit ook als u twijfelt.
    Bel bij verdachte zaken of signalen en geen spoed de politie: 0900-8844
    Ziet u (brandbaar) afval of materiaal op straat liggen? Bel 14070 of meld dit via denhaag.nl/meldingen zodat de gemeente dit spoedig kan verwijderen.
  
  Wilt u liever niet uw naam achterlaten? U kunt ook anoniem meldingen doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0880-7000.


Namens het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg en de directie communicatie & citybranding van de gemeente Den Haag wens ik u fijne en feestelijke dagen toe. 

Met vriendelijke groet,
Natascha Jansen.

*******

Klik hier voor alle nieuwsberichten