Binnengekomen bij BOL : gevaarlijke situatie Leidschenveen, fietsers rijden tijdens spits aan zij op de stoep

Geplaatst op 17-12-2019 11:28
Bron          

Binnengekomen bij BOL :

"Elke schooldag is het de normaalste zaak van de wereld dat de buurtkinderen ongeacht de leeftijd en buurtbewoners (volwassenen) op het voetpad op de Vrouw Avenweg fietsen tot aan de apotheek. Zij aan zij, met z'n 3-en, bakfietsen, scooters, onverlicht scheurend over het voetpad waardoor er gevaarlijke situaties voor voetgangers veroorzaakt wordt. Ik moet met mijn hond op het fietspad gaan lopen. De omgekeerde wereld! 

Tot op heden heb ik niet gezien dat er gehandhaafd wordt. Het loopt de spuigaten uit, met name in de ochtend als het nog zo donker is en er onverlicht om je geracet wordt. Maak je een opmerking dan word ik verrot gescholden of aangekeken alsof ik gestoord ben. De norm is asociaal zijn. Fatsoen kent men waarschijnlijk ook niet. Volgens een aantal kinderen moeten zij van hun ouders op het voetpad fietsen want dat is veilig(er). Bij het behalen van hun fietsdiploma is nooit geleerd dat je op de stoep mag fietsen.

 Dus ouders: voetgangers, honden en katten doen er niet toe, als uw kind maar veilig is?! De drempels waar er jarenlang voor gestreden is liggen dan daar voor de sier? 

Dit is een aandachtspunt voor onze wijkagent om te handhaven. Overtreden van de verkeersregels en het opzettelijk in gevaar brengen van mede-weggebruikers dient beboet te worden.
 BOL hierbij vraag ik uw aandacht en graag ook actie zodat iedereen zich in de wijk veilig waant. Ook de honden en katten!"

Wilt u reageren dat kan 

KLIK 

****


Klik hier voor alle nieuwsberichten