HTM meldt Randstadraillijn 3 :De ingrijpendste verandering betreft lijn 3 Loosduinen-Leidschenveen-Zoetermeer.

Geplaatst op 10-12-2019 09:41
Bron           HTM

Nieuwe dienstregeling HTM: lijn 3 wordt in de spitsuren in tweeën geknipt
In de nieuwe dienstregeling van de HTM, die op zondag 15 december begint, gaan in de spitsuren meer trams rijden. De ingrijpendste verandering betreft lijn 3.
    
Deze Randstadraillijn (Loosduinen – Zoetermeer) wordt op maandag tot en met vrijdag in de ochtendspits (07.00 –09.00 uur) en de avondspits (16.00 – 18.30 uur) in twee trajecten geknipt. 
Zo rijdt de ene tram vanaf het huidige beginpunt aan het Arnold Spoelplein in Loosduinen tot het Centraal Station (CS), terwijl de andere tram begint op het De Savornin Lohmanplein en via CS doorrijdt naar Zoetermeer Centrum. Deze trams gaan om de vijf minuten om en om rijden.

De HTM verwacht dankzij deze verandering ‘een betere spreiding van reizigers en daardoor minder volle trams in de spitsen’.

Rustiger in lijn 3?
De woordvoerster van de vervoerder legt uit: “Wij zien dat mensen die tussen Loosduinen en het De Savornin Lohmanplein instappen in de regel niet verder reizen dan het Centraal Station. Mensen die ná ‘de Sav’ instappen, bijvoorbeeld op de haltes in de Vruchtenbuurt of in het Valkenboskwartier, blijven juist vaker zitten na CS. Wij hopen dat het door deze ingreep iets minder druk wordt in de trams en dat daardoor de kans op een zitplaats in de spits toeneemt.”

Wij hopen dat het door deze ingreep iets minder druk wordt in lijn 3.
Woordvoerster HTM
 
Buiten de spitsen en in het weekend rijdt lijn 3 gewoon de hele route van Den Haag Loosduinen naar Zoetermeer Centrum. De extra inzet van trams op zondagmiddag tussen het De Savornin Lohmanplein en het Centraal Station blijft ongewijzigd.


******

Klik hier voor alle nieuwsberichten