Bibliotheek aan huis
T 070 - 353 44 63
Bent u niet meer in staat zelf naar de bibliotheek te gaan? Dan biedt de bibliotheek aan huis uitkomst. U krijgt elke 6 weken de door u gekozen materialen thuisbezorgd. Zo kunt u blijven genieten van u favoriete boeken, cd-roms, bladmuziek of dvd�s.

===

Burenhulp
In Den Haag helpen buren elkaar via Burenhulp. Burenhulp brengt wijkbewoners bij elkaar als er even een helpende hand nodig is. Heeft u een keer ergens hulp bij nodig zoals boodschappen, vervoer naar het ziekenhuis, een wandeling, een klus in huis of tuin, hulp bij de computer? Of wilt u af en toe een buur helpen? Kom dan langs in het Wijkcentrum bij u in de buurt of neem telefonisch contact op.

===

Gezondheid en Zorgwinkel
Den Haag (Florence) T 070 - 754 02 00
Zorg aanvragen is soms een hele onderneming. De Gezondheid en Zorgwinkel van Florence helpt u graag op weg met goed advies en begeleiding.

===

Maaltijden
In het Wijkcentrum kunt u terecht voor een overzicht van het maaltijdenaanbod in uw wijk, bijvoorbeeld bij de diverse zorginstellingen en de mogelijkheden tot thuisbezorging. Het meldpunt Maaltijden is bestemd voor ouderen die een ooievaarspas hebben. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 070 � 353 30 90 Voor meer informatie kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt.

===

Mantelzorg
Zorgt u voor uw chronisch zieke man of vrouw? Voor uw gehandicapte kind, of voor uw hulpbehoevende moeder of vader? Of voor een langdurig ziek familielid, een vriend of buurvrouw? Dan bent u mantelzorger. Heeft u vragen of zoekt u informatie, om uw taak wat te verlichten? Neemt u dan contact op met het Wijkcentrum bij u in de buurt.
Voorin deze Ouderenwijzer vindt u de contactgegevens. Personenalarmering
Diverse thuiszorgorganisaties bieden personenalarmering. Met een alarmknop kan er in een noodsituatie hulp worden ingeschakeld. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt. Schroeder Dienstenwinkel T 070 - 360 14 65

===

De dienstenwinkel voert kleine klussen uit zoals schilderwerk, tuinonderhoud
huishoudelijke hulp, strijken, energie adviezen en inbraakpreventie. Met uw ooievaarspas krijgt u korting.

===

Telefooncirkel
Woont u alleen en wilt u smorgens even gebeld worden om te laten horen of alles goed gaat? Deze dienst wordt gratis door vrijwilligers aangeboden. De telefooncirkel draagt bij aan het gevoel van veiligheid door dagelijks contact. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een telefooncirkel wordt gevormd door 6 � 8 mensen, die elkaar dagelijks 1 keer op een vast tijdstip bellen (ma t/m vr vanaf 9.00 uur). Voor meer informatie kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt.

===

Thuiszorgwinkel Vegro
T 0800 - 288 77 66 Bij Thuiszorgwinkel Vegro vindt u een uiteenlopend assortiment zorgartikelen te koop, te huur en te leen. Dit zijn artikelen voor zowel alledaagse als specifieke gevallen.