Activiteitenen ontmoeting Alzheimer Café
T 070 - 205 24 50
Het Alzheimer Café is een maandelijkse informatiebijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met dementie zelf, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden. Elke tweede woensdag van de maand vindt het Alzheimer Café in Den Haag plaats. Inloop vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. De toegang is gratis. Alzheimer Café Ypenburg/ Leidschenveen Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155, 2592 TH Den Haag

===

Boodschappen Begeleidingsdienst
T 070 - 364 66 61 Bent u slecht ter been en voelt u zich onveilig tijdens het doen van boodschappen? De Boodschappen Begeleidingsdienst ondersteunt ouderen bij het doen van boodschappen. Met de Boodschappenbegeleidingsdienst kunt u wekelijks samen boodschappen doen. Na afloop drinkt u een kopje koffie met elkaar. Ook kunt u deelnemen aan uitstapjes en groepsactiviteiten. De Boodschappen Begeleidingsdienst is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 - 14:00 uur.

===

Ontmoetingscentrum
Het ontmoetingscentrum is er voor licht dementerende ouderen (zonder indicatie) en hun mantelzorgers. Het ontmoetingscentrum bied verschillende activiteiten en ondersteuning. Kijk voor een ontmoetingscentrum bij u in de buurt op www.geheugensteunpunt.nl. Voor meer informatie kunt u terecht in het Wijkcentrum bij u in de buurt. OC WZH Schoorwijck Zaagmolenstraat 96 T 070 - 756 2300 Stichting Oopoeh T 020 - 785 37 45 Stichting OOPOEH stimuleert ouderen zich in te zetten als maatje, als OOPOEH, voor huisdieren in de buurt. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben.

===

Vier het leven
T 035 - 524 51 56 Begeleiden ouderen van deur tot deur met het naar film of theater voorstellingen gaan. Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 18:00 uur.

===

Vrijwilligerswerk
Voor meer informatie over het actuele vrijwilligerswerk aanbod, kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt. Voorin deze Ouderenwijzer vindt u de contactgegevens. Financiën en administratie Hulp bij thuisadministratie/ praktische dienstverlening Heeft u hulp nodig bij het ordenen van uw administratie? Samen kunnen we kijken naar een oplossing. Voor meer informatie kunt u terecht in het Wijkcentrum bij u in de buurt.

===

Eerste Hulp bij Administratie
T 070 - 350 53 33 Veel mensen in Den Haag hebben problemen met het invullen van formulieren, het op orde houden van alle papieren en het op tijd betalen van rekeningen. Dit kan leiden tot grote problemen. Deskundige vrijwilligers van het Haagse Rode Kruis helpt mensen gratis bij het op orde brengen van hun administratie. Hulp bij belastingaangifte Wilt u hulp bij uw belastingaangifte? Heeft u geen koophuis, geen eigen onderneming, geen spaargeld boven de € 22.000,- en een jaarinkomen onder de € 30.000,-? U kunt dan in de maand maart bij de Servicepunten XL ondersteuning krijgen bij het invullen van uw belastingaangifte. Informeer naar de mogelijkheden bij het Wijkcentrum bij u in de buurt. Voorin deze Ouderenwijzer vindt u de contactgegevens.

===

Ooievaarsregelingen
De Ooievaarspas is er voor iedereen met een laag inkomen woonachtig in de gemeente Den Haag. Met de Ooievaarspas kunt u diverse kortingen krijgen binnen de gemeente Den Haag. Voor het actuele aanbod kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt. Voorin deze Ouderenwijzer vindt u de contactgegevens. Schuldenproblematiek Heeft u financiële problemen waardoor u bijvoorbeeld uw huur, hypotheek, elektriciteit of water niet meer kunt betalen? Heeft u schulden, lopen die op en weet u er geen raad meer mee? Voor informatie, advies en ondersteuning , kunt u terecht bij het Wijkcentrum bij u in de buurt.

===