Terug

Aanspreekpunt:  Miriam Wilschewski & Bianca Schneider
Bent u met pensioen én hebt u vragen rondom zorg, wonen en welzijn?

Spreekt u ons dan gerust aan op de informatiemarkt. Elk gesprek is vrijblijvend en vertrouwelijk. Naast onze werkzaamheden in het wijkcentrum bieden wij de mogelijkheid 1-op-1 in gesprek te gaan bij u thuis. Tijdens een huisbezoek bespreken wij samen welke ondersteuning u nodig heeft, zodat zelfstandig thuiswonen haalbaar én plezierig blijft. Naast het 1-op-1 contact weten wij wat in Leidschenveen én Ypenburg gedurende het jaar wordt georganiseerd voor ouderen. Zoals themabijeenkomsten, Senioren Soos, Haags ontmoeten, bewegen of uitjes..


Contactgegevens:

Miriam Wilschewski
ouderenconsulent Leidschenveen
T: 06 – 28 22 38 53
E: m.wilschewski@voorwelzijn.nl
werkdagen: donderdag en vrijdag


Bianca Schneider
ouderenconsulent Ypenburg
T: 06 – 10 53 28 43
E: b.schneider@voorwelzijn.nl
werkdagen: dinsdag en donderdag

Anjani Ramdas
ouderenconsulent Leidschenveen - Ypenburg
T: 06 – 24 95 74 77
E: a.ramdas@voorwelzijn.nl
werkdagen: donderdag 
Mantelzorg functionaris.
Aanspreekpunt: Shay-Anne Vliet
Bij mij kunt u terecht voor uw vragen omtrent ‘Mantelzorg’

U kunt langs komen op het spreekuur of contact opnemen voor het maken van een afspraak. Bij het spreekuur kunt u terecht voor : 
Informatie en advies over regelingen en voorzieningen, afgestemd op
uw persoonlijke situatie
Een luisterend oor 
informatie over activiteiten en lotgenotencontact.

De spreekuur openingstijden:
-In het wijkcentrum Pietvink op de woensdag van 09:30 – 10:30
-In het wijkcentrum Leidschenveen op de dinsdag van 13:00 – 14:00

Telefonisch bereikbaar: 06-43842957
E-mailadres: s.vliet@voorwelzijn.nlCliëntondersteuning
Aanspreekpunt:   Ria Durand
Ik werk als Clientondersteuner op het Service Punt XL Leidschenveen. Dit werk doe ik 5 jaar met veel plezier. Ik sta u te woord rondom zorg (Wmo), (vrijwilligers)werk, welzijn, wonen en financiën. Kom gerust even langslopen.
Politie

Aanspreekpunt:  Angela Toet & Aad Kroesemeijer
Onze wijkagenten Angela en Aad gaan met u het gesprek aan over veiligheid in uw buurt en wat de politie hieraan kan doen, wat u zelf kunt verbeteren en hoe elkaar te bereiken.
Bibliotheek Leidschenveen

Je bent nooit te oud om te leren. Voor informatieve boeken, interessante lezingen en inspirerende workshops bent u bij bibliotheek & cultuuranker Leidschenveen aan het juiste adres.
Een ander spreekwoord luidt Hoe ouder hoe wijzer. Op Seniorendag staat de kraam van de bibliotheek in het teken van tegeltjeswijsheden. Welkom in de wereld van Delfts blauw!
Welke wijsheid wilt u met ons delen?

Aanspreekpunt: Sander Huiting
WZH biedt altijd specialistische zorg. 
Merkt u dat uw geheugen achteruitgaat of is er dementie vastgesteld? Heeft u zorg nodig vanwege de ziekte van Parkinson, een beroerte of een chronische longziekte? Of heeft u te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel? Woont u nog thuis en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van wijkzorg of wilt u meer weten over WZH Garantwoningen Zilverlinde? Of wilt u meer weten over de zorg die geboden wordt bij woonzorgcentrum Leilinde? Wij staan klaar voor al uw vragen. 

SHG Gezondheidscentrum Leidschenveen
De huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapie  slaan de handen ineen en organiseren tijdens de Seniorendag een gezondheidscheck. U kunt uw bloeddruk laten meten, bloedsuiker laten prikken en uw BMI uit laten rekenen. De gezondheidscheck vindt plaats in de crea-ruimte, voorbij de informatiemarkt.
 
Letterlijk en figuurlijk in beweging met OpenJeHart en Mantelkring

Wilt u meer mensen leren kennen waar u het gezellig mee kunt hebben? 
Zorgt u voor een ander en wilt u uw verhaal delen met mensen die begrijpen wat u doormaakt?

Onder het motto ‘alles mag maar niets moet’ komen we met OpenJeHart en Mantelkring letterlijk en figuurlijk in beweging! 

OpenJeHart is er voor iedereen, maar zeker voor wie na een kantelmoment zoals een scheiding, verhuizing, de dood van een dierbare, verlies van werk of gezondheid wel wat steun kan gebruiken. 
Bij Mantelkring staan mantelzorgers centraal en draait het om (h)erkenning en ontspanning.

Wie niet kan of wil deelnemen aan de activiteiten bieden we de mogelijkheid om regelmatig gebeld te worden vanuit ons Aandachtcentrum.

Lid worden is gratis. Vervolgens kunt u deelnemen aan de wekelijkse wandelingen, zondagsuitjes, speciale thema-avonden en Creatieve Salons. 

 

Aanspreekpunt: Robert te Winkel

Heeft u (of uw partner) dagelijks zorg of ondersteuning nodig, maar wilt u toch graag op reis om te genieten van een geweldige vakantie? Misschien lijken de mogelijkheden beperkt, maar de begeleide reizen van Zorgtours maken vakantie voor onder meer rolstoelgebruikers, dementerenden, ouderen, gehandicapten en mensen die slecht ter been zijn wél mogelijk! De gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden van Zorgtours bieden tijdens al onze begeleide reizen professionele ondersteuning en (medische) zorg. Vanaf het moment dat u voor de heenreis in de luxe Royal Class touringcar stapt, kunt u rekenen op onze zorgzame begeleiding. Dag en nacht is er iemand aanwezig om u op deskundige wijze te helpen met medicatie, verzorging of ondersteuning. Zo kunt u toch op reis naar zonnige bestemmingen in het buitenland en genieten van een onbezorgde vakantie. Wij bieden niet alleen vakanties maar ook verrassende dagtochten aan. Bovendien weet u precies waar u aan toe bent dankzij de transparante prijs voor volpension verblijven in luxe hotels.
Aanspreekpunt : Gaatske Postma.
U vindt op de infomarkt ook een stand van Tupperware.
 Heeft u een bon of een kapot artikel dan kunt u dat deze dag ook bij mij inruilen. Heeft u een artikel thuis waarvan u niet weet hoe het ook alweer werkt...neem het mee dan ga ik het uitleggen. .
iZi Gezond Lang Thuis
Tot op hoge leeftijd zelfstandig wonen. Gezond en vitaal blijven én de regie behouden over je eigen leven. Zo willen we allemaal graag oud worden.
Technologie kan ouderen helpen om langer gezond en zelfredzaam te blijven én om in contact te blijven met hun omgeving: familie, vrienden, buren, mantelzorgers en zorgverleners. Denk aan slimme hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, een senioren tablet, persoonlijke alarmering en sociale- en huishoudrobots. Het programma iZi Gezond Lang Thuis is een initiatief van de gemeente Den Haag en heeft als doel ouderen te informeren én kennis te laten maken met de mogelijkheden van beschikbare en passende technologieën. Hiervoor is de iZi-ervaarwoning ingericht, waar ruim 90 (technologische) oplossingen kunnen worden ervaren.
Wilt u meer weten? Kom dan naar de iZi  Gezond Lang Thuis stand en maak kennis met een aantal technologische oplossingen. Aanspreekpunt: Heidi Tijburg & Sandra van Leeuwen

Vanaf het moment dat u de diagnose voor bijvoorbeeld dementie of de ziekte van Huntington heeft gekregen, kunt u zich laten begeleiden door een van onze casemanagers. Daarmee krijgt u een vast aanspreekpunt waarbij u terecht kunt met al uw vragen. De casemanager regelt uw zorgindicatie en bespreekt samen met u en uw familieleden wat er nodig is om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit wordt vastgelegd in een zorgplan. Daarna regelt de casemanager de ondersteuning en zorg. Hij of zij zorgt dat alles op elkaar wordt afgestemd. De casemanager zoekt altijd naar mogelijkheden die ervoor zorgen dat u met uw aandoening zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Door alles goed te laten verlopen en uw mantelzorgers te begeleiden, kan een opname in een verpleeghuis worden uitgesteld en in sommige gevallen zelfs worden voorkomen. Komt u gerust kennismaken tijdens de Seniorendag. Aanspreekpunt: Isolde Verburgt

Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Met hen koffie drinken, een spelletje doen of in gesprek? Uw zorgen over uw moeder met geheugenverlies delen? Kom dan eens langs op één van de 45 locaties van Haags Ontmoeten. Die zijn er speciaal voor Haagse ouderen die zelfstandig wonen en hun mantelzorgers.
Op elke locatie worden diverse activiteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen. Van samen eten, computercursussen, geheugentraining en dagelijkse handelingen oefenen. Heeft u zelf een idee? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden. Ook voor mantelzorgers is Haags Ontmoeten er. U kunt informatie, advies en ondersteuning krijgen.
Locatie Leidschenveen/Ypenburg
Momenteel is er één locatie in Ypenburg; in de kerk de Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140.  Medio januari 2020 komt er waarschijnlijk een nieuwe locatie bij in Leidschenveen. Voor meer informatie en de actuele locaties kijk op onze website www.haagsontmoeten.nl
Of neem contact op met Isolde Verburgt (programma coördinator Haags Ontmoeten ) i.verburgt@xtra.nl 06 14647507Aanspreekpunt: Elles Goedhart.

Home Instead Thuisservice, thuiszorg maar dan anders.
Wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Ook als het moeilijker wordt. Samen zoeken wij met u naar oplossingen. Ons streven is dat ouderen langer,  veilig thuis kunnen wonen.  Dit doen wij met flexibele dienstverlening, vertrouwde gezichten. 7 Dagen per week 24 uur per dag is mogelijk.

“Een onsje welzijn voorkomt een kilo zorg!”
De Memorylane is een digitaal hulpmiddel om de regie van uw leven in eigen hand te houden en staat u direct in contact met uw meest dierbaren. De Memorylane beschikt over een duidelijke agenda, voorkeursmuziek , een intelligent fotoprogramma en beeld bellen. Ook is er een nood contact functie. Alle functies zijn voor de mensen in uw persoonlijke cirkel via de app bereikbaar.Aanspreekpunt: Annemieke Hulleman

Indigo Preventie organiseert kosteloos workshops en trainingen waarbij geleerd wordt hoe je positiever over jezelf kunt gaan denken, vriendschappen kunt sluiten, hoe je om kunt gaan met verlies en weer (nieuwe) invulling aan je leven kunt geven. Door uitwisseling en handvatten kan je weer meer vertrouwen in jezelf krijgen en krijgt je leven weer meer glans. Om een idee te krijgen van onze trainingen kun je eerst deelnemen aan een van onze workshops. De workshops zijn ook los te volgen. Bij onze kraam vind u meer informatie over ons aanbod. Misschien tot ziens bij onze kraam!

Indigo Preventie is onderdeel van de Parnassia Groep en richt zich op het voorkomen/verminderen van psychische- en/of verslavingsklachten. 

 
Bemiddeling & Mediation
Bent u betrokken bij een woonconflict? Heeft u een probleem met de buren of met anderen? Lukt het u niet om het zelf op te lossen? Bemiddeling & Mediation helpt, als u er zelf niet meer uitkomt. Wij ondersteunen mensen die een probleem ondervinden met anderen in hun omgeving. Dat zijn vooral buren, maar ook huisbazen, werkgevers of ex-partners. Wij vinden het belangrijk dat conflicten worden opgelost. We brengen mensen in gesprek, helpen het contact te verbeteren. Wij gaan met u op zoek naar oplossingen waar iedereen tevreden mee kan zijn. Wij zijn te vinden op de informatiemarkt. 
Telefoonnummer: 088 – 9648 912
E-mailadres: info@bemiddelingmediation.nl


  
   
Aanspreekpunt:  John Navarro

 Stichting De Volharding, Steun & Toeverlaat
John kan u infomeren over de verschillende diensten van ‘Stichting De Volharding, Steun & Toeverlaat’. Een van de diensten zijn de Blijmakers, vrijwilligers van De Volharding. Voor een vaste vergoeding bezoeken de Blijmakers regelmatig hun vaste cliënt(en) voor het maken van een praatje, een wandeling, het doornemen van de krant, een bezoek aan het museum, ziekenhuis of het winkelcentrum. De Jong Uitvaartzorg & Begeleiding is een onafhankelijke en kleinschalige uitvaartonderneming met een unieke en betrokken benadering. Erik de Jong: “ Wij bieden kwaliteit en deskundigheid in uitvaartzorg en -begeleiding. Ons werkgebied ligt rondom Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Ypenburg/Leidschenveen en het Westland. Voor een uitvaart kan men zelf kiezen voor de stijl die past. Voor ons is het cruciaal dat de uitvaart aansluit op de persoonlijke situatie. Alleen op die manier wordt een uitvaart uniek. Maatwerk, vormgegeven in nauwe samenspraak met nabestaanden. Nadat mijn ouders kort na elkaar overleden, was ik mij des te meer bewust van wat nabestaanden voelen en doormaken en dat juist de kleine dingen het verschil kunnen maken. Vandaar ook ons motto: Een betrokken en persoonlijke uitvaart met aandacht voor hen die achterblijven.”
***********
Tevens heerlijke Broodjes en drankjes zoals fris en glaasje wijn voor eigen rekening beschikbaar.

Let op geen mogelijkheid om te pinnen, graag kleingeld meenemen.


**************************


 
Copyright ©2021 E Tolhuisen