Fans ADO hebben zondag 6 oktober tribune 12 minuten leeg gelaten tegen verbod Ajaxsupporters.

Geplaatst op 01-10-2019 14:33
Bron          

Om te protesteren tegen het verbod op Ajaxsupporters bij wedstrijden tegen ADO liet een deel van de Haagse fans de tribune twaalf minuten leeg , tijdens de wedstrijd van  zondag 6 oktober. 

Fans van Ajax en ADO op het Malieveld in februari, toen Ajax-fans demonstreerden tegen het besluit van burgemeester Krikke om geen fans uit Amsterdam toe te laten bij de uitwedstrijd tegen ADO. 
Een deel van vak Midden Noord bleef tijdens de eerste twaalf minuten van de competitiewedstrijd ADO Den Haag - Ajax leeg. Het ging om de vakken O en N.

“Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om 500 uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?”, schrijft supportersvereniging FCDH.

“Als FCDH zijnde vinden wij dat uitsupporters erbij horen. In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt. Wij als twaalfde man zullen ons daarom de eerste twaalf minuten niet begeven op de tribune.”

Fans van beide clubs zijn al jaren niet meer welkom in elkaars stadion, uit vrees voor ongeregeldheden.

*****