29 april en 2 mei: mogelijkheid om een korte serious game te spelen bij de Nieuwe Driemanspolder

Geplaatst op 05-04-2019 09:16
Bron           Rijnland

Op maandag 29 april en donderdag 2 mei is het op verschillende momenten mogelijk een korte serious game te spelen bij de Nieuwe Driemanspolder (tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg). In een game van ongeveer 30 minuten leer je meer over de waterschappen in Nederland in het algemeen en de Nieuwe Driemanspolder in het bijzonder. Na afloop heb je meer inzicht in de complexiteit van het vraagstuk.
 Let op: het spel is voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Klimaatverandering
wateroverlast in de straat. Alweer een hoosbui? Waar moet al dat water dan heen? Het klimaat verandert, en sneller dan we eerst dachten. Door klimaatverandering neemt de kans op wateroverlast ook toe. Om al het extra water bij hevige regenval een plekje te geven, leggen we in de Nieuwe Driemanspolder een piekberging aan, een soort badkuip waar extra water veilig kan blijven staan, totdat het watersysteem in de polder er klaar voor is het extra water te verwerken. Zo houden we droge voeten, ook in de Nieuwe Driemanspolder!

Wanneer kun je komen spelen?
Je kunt op 29 april en 2 mei op een aantal momenten de serious game spelen:

Van 10:00 uur tot 11:00 uur
Van 11:00 uur tot 12:00 uur
Van 12:30 uur tot 13:30 uur
Van 13:30 uur tot 14:30 uur
Van 14:30 uur tot 15:30 uur
Tijdens iedere game, die maximaal een uur duurt, kunnen twee groepen van maximaal zes spelers het spel doen. Er is dus zeer beperkt plek!

Bereikbaarheid
Je vindt onze bouwkeet aan de Voorweg 135 in Zoetermeer, achter Ruitersportcentrum De Voorweg. We zijn bereikbaar met auto, fiets en OV (bus 30, halte Westerpark) en hebben voldoende parkeerplaatsen. Ben je (te) vroeg? Dan kun je eerst ook nog het bezoekerscentrum op het ketenpark binnenlopen. 

Aanmelden uiterlijk 24 april
Voor deze activiteit geldt een beperkt aantal bezoekers. Meld je daarom snel aan, dat kan tot en met woensdag 24 april door een mail te sturen naar info@n3mp.nl. Zet in je mail dat je je aanmeldt voor ‘serious game N3MP’, het tijdstip waarop je het spel wilt doen, een andere tijd waarop je eventueel ook zou kunnen en met hoeveel personen je wilt komen. Je krijgt binnen enkele dagen van ons een mailtje met een bevestiging of de mededeling dat het gekozen tijdstip al vol zit.

Foto's
Tijdens de activiteit maakt onze fotograaf foto's. Deze plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum die we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten.

******