Afgelopen vrijdag 29 maart vond een grote handhavingsactie in Ypenburg plaats.

Geplaatst op 01-04-2019 11:25
Bron           Dick Muijs

In actie voor een veilig en leefbaar Ypenburg
DE gemeente, politie, brandweer, HTM,  Stedin en de Rijksbelastingdienst hielden vrijdag 29 maart  een grote handhavingsactie in Ypenburg. DE diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Dit soort acties zijn bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te verbeteren.


De politie controleerde samen met belastingdienst, brandweer, en het parkeerteam van de gemeente honderden voertuigen uit de wijk. Bij deze controle deelde de politie 127 bekeuringen uit voor onder andere geen gordel dragen, bellen tijdens het rijden, verlichting, parkeren en voertuigen met donker getinte ruiten. De handhavingsorganisatie bekeurde ook fietsers op de stoep. De politie hield drie verdachten aan wegens heling. Zij zaten in een auto die vol zat met babypoeder en toiletartikelen.  De auto, babypoeder en toiletartikelen werden in beslag genomen. Belastingzaken van de gemeente heeft voor €8.900 aan niet betaald belastinggeld geïncasseerd. Daarnaast heeft de Rijksbelastingdienst beslag gelegd op vijf voertuigen en is voor €285 aan belastingen betaald.
Het parkeerteam heeft 14 bekeuringen uitgedeeld voor het niet betalen van parkeerkosten. Het team rijdt met een scanauto door de wijk en controleert via de kentekens of er betaald is. De scanauto heeft 264 voertuigen gescand. Daarnaast hebben zij bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren. Dit is een grote ergernis in de wijk.

Er werden ook woningcontroles uitgevoerd waarbij uiteenlopende misstanden zijn aangetroffen zoals illegale bouw en achterstallig onderhoud. Het horecateam bezocht 17 zaken waarbij bij vijf zaken misstanden zijn geconstateerd. Vier zaken hadden de horecavergunning niet op orde.

Van de HTM kregen 33 reizigers in de wijk een boete van €55. Zij konden geen geldig vervoersbewijs laten zien. De HTM heeft een OV kaart in beslag genomen van een jonge dame die gebruik maakte van een 65+ abonnement. Ook zijn er zeven waarschuwingen gegeven voor het zitten met de voeten op de bank.

*****