Volgend artikel Vorig artikel

VVD en PvdA botsen over service Haagse stadsdeelkantoren


Geplaatst op 09-02-2019 13:44
Bron           DHFM


VVD en PvdA botsen over service Haagse stadsdeelkantoren

De Haagse fractievoorzitters Frans de Graaf (VVD) en Martijn Balster (PvdA) botsten zaterdagochtend over de dienstverlening van de Haagse stadsdeelkantoren. De politici waren te gast in het politieke radioprogramma Spuigasten van Debatmeester op Den Haag FM.

Onlangs werd bekend dat de gemeente Den Haag de dienstverlening in de stadsdeelkantoren gaat beperken, omdat reisdocumenten, zoals een paspoort, veel langer geldig zijn: tien jaar in plaats van vijf. Wie vanaf 1 juli een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs wil aanvragen of afhalen, kan niet meer terecht bij stadsdeelkantoren Segbroek, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Haagse Hout, Scheveningen en Loosduinen. De komende maanden wordt het aanvragen en afhalen van producten stapsgewijs verplaatst naar de grote stadsdeelkantoren Centrum in het stadhuis en Escamp aan de Leyweg.

Vanaf vrijdag 1 februari werken de zes kleinere stadsdeelkantoren (Segbroek, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Haagse Hout, Scheveningen en Loosduinen) volledig op afspraak. 

De baliediensten van de gemeente worden vanaf 1 juli volledig geconcentreerd op het stadhuis en stadsdeelkantoor Escamp. Na 1 juli blijft op deze zes stadsdeelkantoren een informatie-medewerker werkzaam die bezoekers verder helpt, bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak en het invullen van formulieren.

VVDer De Graaf: Ik vind dat je als gemeenteraad voortdurend moet kijken hoe je de dienstverlening voor de inwoners van Den Haag kunt verlenen. De stadsdeelkantoren blijven gewoon open. De wijziging is dat je er alleen nog op afspraak kunt komen.


*****


Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen