Volgend artikel Vorig artikel

AD meldt : Mogelijk pendelbus vanaf ADO naar nieuwe Mall of the Netherlands


Geplaatst op 04-12-2018 17:21
Bron           AD


Ad meldt  : Pendelbus vanaf ADO naar nieuwe Mall of the Netherlands
Elektrische pendelbusjes vanaf het ADO Den Haag stadion moeten helpen files te voorkomen naar de Mall of the Netherlands in Leidschendam-Voorburg.


De elektrische pendelbusjes zijn een van de tijdelijke oplossingen die worden voorgesteld in de politiek in Leidschendam-Voorburg. De infrastructuur daar vraagt om forse aanpassingen als winkelcentrum Leidsenhage over twee jaar Mall of the Netherlands is geworden. Unibail-Rodamco, de ontwikkelaar die een half miljard euro steekt in de transformatie, verwacht dan zo'n 14 miljoen bezoekers per jaar uit het hele land.

De huidige wegen rond het gebied zijn nu al niet toereikend en zeker niet berekend op de bezoekersaantallen waarop Unibail-Rodamco rekent. Ook als de Mall niet zou worden gebouwd, was de huidige infrastructuur in Leidschendam-Voorburg toe aan een update.

Kruispunten
Ook Rijkswaterstaat en de provincie zien dat in: vanaf 2023 zijn er plannen om aanpassingen door te voeren. Zo wordt er gekeken of het ondertunnelen van kruispunten op de N14, het tunneltracÚ van de A4 naar Den Haag en Wassenaar, soelaas biedt.

Maar volgens Marien van Wijk van de lokale partij GBLV en Charlotte Bos van D66 levert dat op de korte termijn nog niets op. ,,Als in 2023 de studie klaar is dan gaat er nog geruime tijd overheen voordat de werkzaamheden zijn afgerond", voorziet Van Wijk. Bos en hij bereiden een motie voor waarvoor ze steun van andere partijen verwachten.

ADO Den Haag
Het plan is de gemeente Den Haag te vragen het parkeerterrein van ADO Den Haag beschikbaar te stellen en van daaruit elektrische pendelbusjes te laten rijden naar de Mall. Ook pleiten Van Wijk en Bos voor een goede voetgangers- en fietsroute vanaf station Mariahoeve voor de stroom Mallbezoekers.


*****


Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen