Volgend artikel Vorig artikel

BOL stapt naar Raad van State om uitbreiding British School tegen te houden


Geplaatst op 08-11-2018 09:16
Bron           AD


Naar Raad van State om uitbreiding British School tegen te houden
Bewonersorganisatie Leidschenveen stapt naar de Raad van State in een uiterste poging de bouwplannen te stoppen voor de British School in hun wijk.
Ze eist gehoord te worden door de gemeente Den Haag als belanghebbende bij de vergunningverlening voor de bouw van die school.

Als het bewonersorganisaties niet wordt toegestaan om het ontwikkelproces van dit soort gebouwen voor kwetsbare groepen kritisch te kunnen beoordelen, vinden wij dat een zeer grote aantasting van de bewonersparticipatie’’, betoogt de groep uit Leidschenveen.
De British School wil graag uitbreiden van 550 naar 1100 leerlingen, maar staat dicht bij een van de drukste rijkswegen van Nederland: de A12 bij het Prins Clausplein.

Luchtkwaliteit
De maximumsnelheid, en daarmee de uitstoot van fijnstof, moet volgens de bewoners op die A12 eerst fors omlaag voordat bouwen verantwoord is. De luchtkwaliteit moet volgens hen eerst verbeteren. De bewoners zeggen dat zij dit bepleiten in het belang van de scholieren. Ze eisen daarom bij de Raad van State inspraakrecht bij de vergunningverlening voor de bouw.
De bewoners zeggen dat wethouder Revis (VVD) aanvankelijk stelde dat de bezwaren van de bewoners meegewogen zouden worden. De Partij voor de Dieren stelt vragen aan het college over die gang van zaken. De British School heeft overigens geen probleem met de snelheid en de drukte op de A12. De school wil zo snel mogelijk uitbreiden.


*****


Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen