Volgend artikel


Geplaatst op -- :


Zoetermeerse flitspaal deelt elke 100 minuten een boete uit

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Kennelijk vinden we het toch best lastig om ons in te houden, want het aantal verkeersovertredingen bij de flitspaal langs de Zwaardslootseweg is van mei tot en met augustus dit jaar gestegen. Dit volgens cijfers van de Rijksoverheid.

Zwaardslootseweg
In de maanden mei tot en met augustus van dit jaar flitste de paal aan de Zwaardslootseweg 1.748 keer voor een automobilist die te hard reed of door rood reed. Dit betekent dat er dagelijks om de 100 minuten iemand een prent krijgt. De flitspaal registreerde 1.473 keer een te hard rijder en 275 keer bestuurders die door rood reden.

Eerste vier maanden van het jaar
In de eerste vier maanden van dit jaar flitste de paal 1.282 keer voor een automobilist die door rood reed of te hard reed. Dit betekent dat in de vier maanden daarna (mei tot en met augustus) het aantal verkeersovertredingen is gestegen met 466. Een leuke winst voor de staatskas!

Zoetermeerse Rijweg
De Zoetermeerse Rijweg, tussen Zoetermeer en Leidschenveen, valt binnen de gemeente Den Haag. Aangezien veel Zoetermeerders op deze weg rijden, hebben we die cijfers ook bekeken. Op twee punten staan er flitspalen die van mei tot en met augustus totaal 4.694 keer geflits hebben. Van januari tot en met april was dit 3.896 keer. Ook hier zien we dus een toename.

Nederland
In totaal zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 3.084.414 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen, blijkt uit gegevens van het CJIB. Dat is iets meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.938.509 verkeersboetes opgelegd.

 ******

Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen