Volgend artikel


Geplaatst op -- :


Het project Nieuwe Driemanspolder (N3MP) vordert gestaag.
De werkzaamheden veroorzaken momenteel  veel stof bij omwonende door de droogte.

De afgelopen weken heeft de projectorganisatie met regelmaat meldingen ontvangen over stofvorming door droogte in het gebied. De projectorganisatie vindt het erg prettig om op de hoogte te zijn van hoe de werkzaamheden in het gebied worden ervaren in de omgeving, zodat we waar mogelijk klachten kunnen verhelpen.

Inmiddels zijn er aanvullende maatregelen genomen tegen stofvorming: de sproeiwagen rijdt met een hogere frequentie rond met bovendien een bredere sproeibalk zodat er meer water gesproeid kan worden om stof tegen te gaan.

Op dit moment rijdt de sproeiwagen rondes door het gebied via de rijplaten waar het werkverkeer rijdt en besproeit deze, om zo opwaaiend stof door de machines tegen te gaan. Ook is onlangs als noodmaatregel gestart met een extra sproeiroute in het gebied langs de wijk Leidschenveen. Daar werd tijdelijk langer doorgewerkt om werkzaamheden die niet konden plaatsvinden in het natte najaar in te halen.

Het ontbreken van regen zorgt er helaas voor dat de lucht zelf niet ‘gewassen’ wordt, waardoor meer stof in de lucht blijft hangen. Het helemaal voorkomen van stofhinder in en om het gebied kan daardoor niet worden gegarandeerd.

Blijf uw klachten melden. Dan kunnen we waar mogelijk noodmaatregelen op de betreffende locaties treffen.

****

Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen