Volgend artikel Vorig artikel

Beter fietsen naar Leidschenveen. Wethouder Tom de bruijn(verkeer) opent vandaag 9 februari 2018 de vernieuwde fietsroute


Geplaatst op 09-02-2018 13:15



Wethouder Tom de Bruijn (verkeer) opent vandaag 9 februari 2018 de vernieuwde fietsroute tussen de Haagse binnenstad en Vinexwijk Leidschenveen.
De fietsroute is helemaal geasfalteerd en daardoor confortabel en veilig om over te fietsen. daarnaast heeft een groot deel van de route vrijliggende fietspaden en is een aantal kruispunten overzichtelijker en veiliger gemaakt.

*****

Eerdere berichtgeveing

Sterfietsroute van de binnenstad naar Leidschenveen
De gemeente werkt aan vernieuwde fietsroutes om fietsen comfortabeler en veiliger te maken. De fietsroute tussen de binnenstad en Leidschenveen is een route waaraan gewerkt wordt.

De nieuwe fietsroutes worden sterfietsroutes genoemd. Dit zijn bestaande fietsroutes die verbeterd worden. Op de routes zijn bijvoorbeeld onoverzichtelijke oversteekplaatsen of mist er een stuk fietspad. De sterfietsroutes zijn logische verbindingen van en naar de binnenstad. Het zijn routes waar u veilig, snel en comfortabel fietst.

De verschillende delen van de route worden in fases uitgevoerd. De route loopt vanaf de binnenstad naar de grens met Zoetermeer via:

Prins Bernhard viaduct
Juliana van Stolberglaan
IJsclubweg en IJsclubpad
in Voorburg: via Reuvenslaan, St. Martinuslaan en Rembrandtlaan
Schrepelpad
Nieuweveensepad
Prins Bernhardviaduct
Het Prins Bernhardviaduct is opgeknapt en verbeterd voor fietsers en automobilisten. Fietsers kunnen vanaf het Prins Bernhardviaduct rechtdoor rijden over een fietspad tot aan de kruising met de Nieuwe Haven. Het fietspad is volledig geasfalteerd en voor voetgangers is er een trap naar de Schedeldoekshaven.

Juliana van Stolberglaan IJsclubweg
Langs dit deel legt de gemeente grotendeels vrijliggende fietspaden aan. Op sommige plekken komen bredere fietsstroken. De kruispunten worden veiliger. Ook wordt het riool tijdens deze werkzaamheden vervangen.


Schrepelpad
Het Schrepelpad wordt een fietsstraat. In een fietsstraat is de auto te gast en de maximumsnelheid is er 30 kilometer per uur. De werkzaamheden starten half november en zijn half december 2017 klaar.

Nieuweveensepad
Het Nieuweveensepad krijgt een nieuw soort verlichting: als er een fietser aan komt, gaat het licht aan. De werkzaamheden starten in november 2017 en duren 3 tot 4 weken. 


*****