Volgend artikel Vorig artikel

Politieke partij Groep de Mos heeft belangstelling voor Leidschenveen!


Geplaatst op 08-02-2018 18:25


 Anton Janssen (voorzitter BOL) en Bas van Woesik Stadsdeelvoorzitter Leidschenveen­Ypenburg van Groep de Mos.

   De bewonersorganisatie Leidschenveen nodigt in aanloop van de gemeenteraad verkiezingen kandiaat raadsleden uit van verschillende politieke partijen om te horen hoe Leidschenveen op de kaart staat. 

Afgelopen week is gesproken met de Stadsdeelvoorzitter Leidschenveen­Ypenburg van Groep de Mos/Hart, Bas van Woesik. Samen met hem zijn met veel interesse de specifieke onderwerpen voor de wijk Leidschenveen doorgesproken.

 In het gesprek heeft hij geluisterd naar de voorstellen voor het oplossen van de parkeerproblematiek in het centrum gebied, maar ook was er bijzondere aandacht voor de leefbaarheid in de wijk zoals de verbeteringen in het “Wijkpark Leidschenveen”, de invloed van de nabije A12 en A4 en de afvalscheiding. 


    
In het opvolgende weekend heeft Bas samen met de bewonersorganisatie gelopen door het “Wijkpark Leidschenveen”, dat momenteel bestaat uit het groene lint naast de Zoetermeerse rijweg. Bas was verbaasd over de lengte van het park, maar vooral ook over de (relatief kleine) breedte. 

Met dit bezoek werd voor hem duidelijk dat de bewoners de wens hebben om in het park vanaf de Oude Middenweg door te kunnen lopen tot in de (toekomstige) Nieuwe Driemanspolder. Gesproken is daarom over het doorlopen van voetpaden ter plaatse van de Madeliefveld en het toepassen van zebrapaden bij wegen. 


Maar ook over het verbeteren van de veiligheid door het weren van fieters, maar ook door bij speelplekken geen directe toegang te geven tot de Zoetermeerse rijweg. 

Tevens kwam aan de orde dat de leeflaag gecontroleerd moet worden. Deze leeflaag is belangrijk omdat de heuvels van het park (akoestisch landschap) voor een groot deel bestaan uit vervuilde grond.

Bewonersorganisatie Leidschenveen heeft daarom aangedrongen bij de gemeente om een beheersplan voor deze gronden te maken.

 De verbeteringsvoorstellen voor het inrichting van het park zijn ook besproken en Bas gaf aan dat de Groep de Mos graag deze support in de gemeenteraad. 


In de komende gemeenteraad verkiezingen staat Groep de Mos op Lijst 7 en heeft Bas daarin plek 14.

********