Volgend artikel Vorig artikel

50.000 euro voor Leidschenveen, Wat gaan we ermee doen Denk mee!


Wij bedanken de jury. Dit onderwerp is nu gesloten. U kunt op dit bericht niet meer reageren.


Geplaatst op 22-03-2018 11:51
BOL in 2018 een budget heeft toegewezen gekregen om te besteden in Leidschenveen.

Het geld wordt besteed aan onderwerpen, die door de bewoners moeten worden aangedragen.

De bewoners werden  uitgenodigd om onderwerpen aan te dragen die maximaal euro 50.000 kosten en die in 2018 moeten kunnen worden uitgevoerd.

Tevens werden de bewoners uitgenodigd om zich beschikbaar te stellen als jurylid om een keuze te maken uit de voorgestelde onderwerpen.De jury bestaat uit 7 personen. Zij gaan beslissen. De inschrijving is gesloten. het woord is aan de jury.

Er zijn 355 aanmeldingen binnengekomen. Wij wensen de jury veel plezier en wijsheid toe.

               
Reactie : 28-10-2018 15:31:41
De besteding van het, door de gemeente beschikbaar gestelde, wijkbudget van 50.000 euro voor Leidschenveen is rond.
Nu is er eindelijk een keuze gemaakt.

Hier de jury aan het woord:

Leidschenveen wordt in de bloemetjes gezet.

De besteding van het, door de gemeente beschikbaar gestelde, wijkbudget van 50.000 euro is rond. In juli jongstleden lieten we u weten dat de wijkjury van Leidschenveen ‘social corners’ had gekozen als winnend idee. Nu is er besloten dat er van het overige budget bloembollen in Leidschenveen zullen worden geplant. In alle vier de wijkdelen.
lees meer :Hier

               
Reactie : 18-08-2018 10:21:57
De jury heeft gekozen voor Sociale Corners in Leidschenveen. In iedere wijk zou een social corner geplaatst kunnen worden. Momenteel worden flyers in de brievenbussen gedaan bij bewoners die dichtbij de aangewezen plaatsen wonen. Bewoners kunnen aangeven of ze een social corner willen en zo ja van welk materiaal. Hout, beton of RVS Roestvrij staal. In september staat de eerst volgende vergadering gepland.
               
Reactie : 27-05-2018 16:22:07
U kunt niet meer inschrijven voor de te besteden € 50.000 voor Leidschenveen. Er zijn meer 355 ideën binnen gekomen en de jury is zich aan het beramen. Binnenkort volgt de uitslag.

               
Reactie : 12-05-2018 10:57:56
Wat leuk dat we als Leidschenveen een mooi bedrag beschikbaar hebben gekregen!

Wij hebben zeker een idee/ bestemming hiervoor!

Stichting “Met Senioren naar ADO” vecht tegen de groeiende eenzaamheid van ouderen! We doen dit op een unieke manier, namelijk door senioren mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Met de steun van onze partner, sponsoren en donateurs zijn we bezig om volgend seizoen (weer) de beschikking te hebben over een eigen skylounge in het stadion. Door een goede toegankelijkheid voor rollator of rolstoel biedt de skylounge onze senioren een ideale plek voor ontmoetingen, gesprekken en gezellig samenzijn. En natuurlijk is de voetbalwedstrijd een belevenis op zich. De senioren genieten zichtbaar, en wij vinden dat ze dat verdienen, u ook?
“Met Senioren naar ADO” brengt mensen samen. Wij zorgen er met onze activiteiten voor dat ouderen mee blijven doen en onderdeel blijven uitmaken van onze samenleving. Een middag of avond uit kan voor hen zo veel betekenen.
We zijn financieel al een heel eind gevorderd, maar we zijn er nog niet. Omdat we veel mensen uit Leidschenveen meenemen, zouden we het leuk vinden om een deel van het bedrag voor onze stichting te mogen gebruiken.
               
Reactie : 12-05-2018 09:54:20
Een solar zitbank of solar picknicktafel met oplaadmogelijkheden voor smartphones en laptops incl. gratis wifi.
https://inframarks.nl/solar-zitbank/
Solar oplaadpunt voor E-bikes bij het winkelcentrum.


               
Reactie : 11-05-2018 22:52:21
Ik zou graag ergens een podium willen, bijv ergens in een park. Hier kunnen bijv. gratis concerten gegeven worden, of bijeenkomsten worden georganiseerd , zie als voorbeeld https://www.horshamblog.co.uk/event/free-park-podium-concerts/
               
Reactie : 08-05-2018 23:32:21
1) Een weekmarkt in leidschenveen zou super tof zijn! Lekkere verse producten en natuurlijk de gezelligheid op de markt
2) ondergrondse containers
3) grote speeltuin voor alle leeftijden (kinderen)
               
Reactie : 08-05-2018 10:46:22
De OnderzoeksBengels, jeugdraad Leidschenveen willen graag een voorstel doen voor het budget dat jullie met de bewoners mogen gebruiken voor de wijk. Op jullie website www.leidschenveen.nu/watuzegt en ook op jullie facebook pagina staan heel veel opmerkingen al over speeltuinen. Wij willen namens alle kinderen in Leidschenveen voorstellen dat er een speeltuin komt in Leidschenveen, gericht op kinderen van 8 tot en met 13 jaar die voor zover mogelijk aan onderstaande punten voldoet (of in ieder geval voor een groot deel).

Punten die wij als kinderen belangrijk vinden zijn:

ü Speeltuin moet uitnodigen om juist samen met elkaar te spelen.

ü Leuke speeltoestellen, passend bij de leeftijd 8-13 jaar

ü Iedereen heeft het naar z’n zin

ü Er moet genoeg uitdaging zijn, niet saai

ü Wild, natuur, water, klimmen

ü Een soort natuurgebied waar je mag spelen

ü Uitnodigend om een spel te spelen bijvoorbeeld door muurtjes waar je achter kunt schuilen bij een water of sneeuwbal gevecht

ü Een plek bij de speeltuin voor ouders, waar ze elkaar gezellig kunnen ontmoeten.

ü Kabelbaan

ü Plek waar je (gezonde) snacks kunt kopen en een watertap

ü Genoeg prullenbakken zodat we samen ook de speeltuin schoon kunnen houden

ü Een vuurpit voor avond-activiteiten

ü Een trampoline

ü Een ruimte bij de speeltuin waar activiteiten voor en door de bezoekers georganiseerd kunnen worden

De jeugdraad wil een actieve rol spelen in het proces van idee tot opening speeltuin als vertegenwoordiger van de kinderen uit Leidschenveen. Wij worden in hun plan gesteund door leerlingen van SWS Balans. De leden van de Jeugdraad zullen kinderen uit Leidschenveen mee laten denken over de speelplek door ze zelf aan te spreken op school en buiten op straat en in de speeltuinen die er nu zijn. Ons voorstel is dan ook om hier nauw in samen te werken als Jeugdraad en Bewonersorganisatie.
               
Reactie : 08-05-2018 09:37:11
Fietsboxen om fietsen veilig en netjes in op te kunnen bergen.
Fietsen staan nu bij bewoners binnen wat resulteert in weinig gebruikmaken hiervan en ook korte stukken met de auto afleggen (slecht voor milieu). Staan de fietsen niet binnen, dan staan ze buiten wat zorgt voor een rommelig beeld, roestende fietsen en verhoogde kans op diefstal.
               
Reactie : 08-05-2018 08:47:42
Vervang alle vuilcontainers voor ondergrondse containers. In het hof (Oranjepolderhof) of er omheen is genoeg plaats voor ondergrondse containers. De losse containers staan bij alle woningen buiten, wat geen gezicht is en veel ruimte inneemt.
               
Reactie : 06-05-2018 09:47:38
Wat zal het leuk zijn om eens een keer in de winter een schaatsbaan te hebben in Leidschenveen. ( Misschien jaarlijks te herhalen ) Leuk voor de jeugd en de oudjes hebben er leuke en fijne herinneringen aan.
We kunnen een dag organiseren om wat met elkaar te doen. Jeugd toernooien organiseren en de oudjes er warme hapjes en chocomelk maken. Misschien een speciale dag voor de ouderen organiseren om ook op de schaatsbaan te kunnen komen bijvoorbeeld om zo een schaatsstoel of rolstoel. Zo hopen we dat we meer verbindingen kunnen krijgen met oud en jong. en alle andere jonge gezinnen.
Groetjes.
Katinka
               
Reactie : 04-05-2018 10:51:30
Verkeersdrempels/Stoplicht/Flitsers op de laan van leidschenveen. Waarbij veels te hard wordt gereden bij het omhoog rijden onder het station leidschenveen. Waardoor er geen voorrang wordt verleend op zebrapad.

Een leuke grote kinderspeeltuin. Wellicht bij het Madeliefveld.
               
Reactie : 01-05-2018 19:24:19
Het vrije losloop pad voor honden langs de Zoetermeerse Rijweg is al vaker aan de orde gesteld.

Het zou erg fijn zijn als er elders in de wijk, richting De Velden 1 of De Velden 2 nog

een apart omheind speelterreintje voor iets kleinere honden zou kunnen komen.
               
Reactie : 01-05-2018 09:11:04
- De trappen bij het winkelcentrum: graag de trap richting de etos/Dirk voorzien van een helling. Je kunt er niet met een kinderwagen af en moet dan flink omlopen. Als je dan toch wil doorlopen vanuit de trap zonder helling naar de andere trap met wel een helling, loop je je gelijk op de weg/fietspad en dat is heel gevaarlijk (Albert Heijn met winkelkarren die de weg verspert en ook hard rijdende auto’s aan de andere kant( trappen aanpassen bij winkelcentrum zag ik wel als voorgedragen idee)
               
Reactie : 30-04-2018 23:37:16
-Parkeerterrein voor gebruikers Randstadrail
-Veilig en overzichtelijk maken van station Forepark. We voelen ons onveilig met name 's avonds onderaan de trappen
-AED's
-Glasvezel voor alle bewoners
-Het plaatsen van borden met vertrektijden van RR en RET ONDERAAN de trap naar de perrons (misschien is dit meer de taak van HTM/RET)
-Fitness toestellen naast de Arena
-Oversteekplaats voor voetgangers naar Gamma/Kwantum/Sportschool
-Meer plaats voor stallen van fietsen bij Dirk en AH
-Bankjes bij de Arena
-Glasbakken in de Sportbuurt
-Waterafvoer Oude Middenweg richting A4 verberen, nu staat er na elke regenbui enorm veel water op de weg
-Bijhouden van de begroeiing van de waterkanten zodat kinderen makkelijker kunnen vissen
-Watertapkraan bij bijv de Arena, speeltuinen, sportveldjes
-Jaarlijkse buurtfeesten bijv op de Arena
               
Reactie : 30-04-2018 10:01:43
AED's

Als aanvulling op mijn idee schiet mij het volgende te binnen.

Ik heb inmiddels gesproken met Stichting RLT-Nederland (Reanimatie & Levensreddende Technieken) www.rlt-nederland.nl. De persoon die deze stichting heeft opgericht is verpleegkundige op de IC. Hij ziet de positieve effecten van 6 minuten zones bij de patiënten op de IC (o.a. Bronovo). Hij zet zich met zijn stichting in om in elke 6 minuten zone een AED te plaatsen. Tevens geeft hij ook reanimatie cursussen, niet geheel onbelangrijk dat wij bewoners weten hoe het moet. Neemt u ook eens contact op met hem / Wouter Verbeek.

Mijn aanvullende idee om geld te besparen is om AED's binnen de wijk op te sporen en in kaart te brengen. Zo weet ik dat bij basisschool Balans een AED binnen hangt. Deze is dus alleen tijdens schooltijden beschikbaar. Zo is er waarschijnlijk ook bij andere scholen en supermarkten binnen de wijk een AED aanwezig, die niet 24 uur per dag beschikbaar is. Wanneer wij / BOL met deze bestaande locaties in gesprek gaan en buitenkasten betalen, dan bespaart dit geld en is weer een stukje Leidschenveen 24 uur per dag voorzien van een AED. Naast deze locaties andere delen van Leidschenveen voorzien van AED's en onze veiligheid is enorm vergroot.
               
Reactie : 30-04-2018 09:33:53
Graag een beveiliging voor de fietsers, waar ze de rijweg moeten oversteken, bv bij einde Vrouw Avenweg (ter hoogte van de dokterspost) en het Philippus Uytenhovenpad.

De wijk Rietbuurt, een 30 km zone maken!

Meer bankjes ! vooral op de route naar het winkelcentrum!

Voorzieningen voor de oudere jeugd en voor de senioren!

Meer groen, zoals een park met bomen struiken bloemen gras grote speelweide! en bankjes!
               
Reactie : 30-04-2018 07:27:10
zou fijn zijn als er n zebrapad kwam bij het winkel centrum hogeveen bij de hoek viswinkel naar het parkeer terein het is de dood of de gladiolen af en toe als je oversteekt
               
Reactie : 29-04-2018 20:02:02
Een grand café met gezellig terras, en een leuke speelkamer binnen en buiten een speeltuin. Bijvoorbeeld zoiets als restaurant PEX.
               
Reactie : 29-04-2018 20:00:13
Graag verkeers drempels/sluizen op de Vrouw Avenweg, het is al jaren een groot probleem die snelweg door de wijk.
               
Reactie : 29-04-2018 18:45:57
Omdat het uitlaatgebied aan de kostverlorenweg vaak onbegaanbaar is, wijken hondenbaasjes uit naar de Sportsingel. Daar is geen loopgebied voor honden maar is uit nood geboren. Het is levensgevaarlijk om op de drukke Sportsingel te lopen terwijl je trouwe viervoeter in het gras zijn ding kan doen. In het donker zijn de hondenbaasjes niet zichtbaar door slechte verlichting. Men is zo slecht te zien dat een toevallig langskomende politie agent mij aanrade, altijd een fel gekleurde jas te dragen als ik de hond hier moet uitlaten. De agent gaf aan erg geschrokken te zijn dat de hondenuitlaters zo slecht zichtbaarheid zijn. Met slecht weer is het helemaal slecht!
Helaas is er niets veranderd aan de situatie. Hopelijk is er nu een mogelijkheid om deze levensgevaarlijke situatie aan te pakken. Een paar simpele veranderingen zouden voldoende zijn. Zoals de andere kant van het water begaanbaar maken voor honden uitlaat. Met een vuilnisbak.
               
Reactie : 29-04-2018 10:47:17
Kan er misschien iets gedaan woorden aan de meeuwen overlast in de wijk ?? (bordjes voor een algemeen voeder verbod voor vogels en eenden)
               
Reactie : 28-04-2018 22:07:26
WIFI in winkelcentrum.
               
Reactie : 28-04-2018 22:06:35
Ik kan me helemaal vinden in de aanschaf van een wijkbus. In onze wijk wonen steeds meer ouderen die qua mobiliteit afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Huis en haltes zijn vaak niet bij elkaar. Tevens is het winkelcentrum voor veel mensen moeilijk te bereiken. Dus goed idee.
               
Reactie : 28-04-2018 21:15:19
Goedenavond, wat een mooi initiatief! Ik zag dst er een aantal keer genoemd is “een AED” in de wijk. Ik woon in Nootdorp en heb net in mijn eigen wijk via de crowdfundactie Buurtaed.nl geld bij elkaar verzameld voor een AED. Er was ontzettend grote betrokkenheid in mijn wijk en binnen een week had ik het geld samen met 60 buurtbewoners bij elkaar. De gemeente omarmde dit initiatief ook en een ieder die een buurtaed actie start kan via het nieuwe initiatief van de gemeente, Buurtknip, een bijdrage aanvragen. Wellicht dat jullie ook een bijdrage kunnen leveren als bewoners een Buurtaed actie starten. Ik vertel jullie er graag meer over. Buurtaed.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips. Het platform maakt het heel makkelijk om geld in te zamelen en door de bijdrage van Philips is het complete pakket bestaande uit een AED met buitenkast inclusief 5 jaar service contract zeer aantrekkelijk geprijsd, namelijk 1499,= euro ipv 2475,= euro. Dus met BuurtAED word je wijk hartveilig en draagt het bij aan de saamhorigheid en betrokkenheid van de wijk. Hoop dat dat ook in Leidschenveen gaat gebeuren. Hartelijke groet, Marianne Spoelstra
               
Reactie : 28-04-2018 15:26:42
Sfeer winkelcentrum, lege winkelruimtes.
En wat echt ontbreekt is horeca, gezellige terrasjes (met zon), ergens waar je lekker op loopafstand even een hapje kan gaan eten.
               
Reactie : 28-04-2018 14:56:27
Een grote ruime speelplek met veel spannende en uitdagende speeltoestellen voor de wat oudere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
Uiteraard daarbij bankjes/picknick tafeltjes voor de ouders.
               
Reactie : 28-04-2018 13:55:03
Mijn idee voor Leidschenveen is een klassiek (strijkers)orkest oprichten, waar jong en oud aan deelnemen en wat een cultureel visitekaartje van Leidschenveen wordt. Regelmatig zullen er concerten gegeven worden. Onderdeel daarvan zijn benefietconcerten voor goede doelen, concerten voor bejaarden en voor opluistering van jaarlijkse evenementen in Leidschenveen e.o.
De musici kunnen regelmatig gecoacht worden in samenspel of individueel spel om hun spel te ontwikkelen, masterclasses en concertreizen kunnen georganiseerd worden in binnen- en buitenland.
               
Reactie : 28-04-2018 13:17:27
Een hek bij het hondenuitlaat stuk langs het spoor bij de Zoetermeerse Rijweg. Dit om te voorkomen dat honden via de sloot op de weg konen. Ook een prullenbak bij de uitgang in het midden zou handig zijn. Misschien kan het uitlaatstuk ook worden uitgebreid/groter worden gemaakt. Er zijn nl niet veel plekken in de wijk waar honden veilig lis kunnen lopen
               
Reactie : 28-04-2018 12:38:47
Volleybal veld
               
Reactie : 25-04-2018 13:41:59
Graag besteden aan verbetering van het winkelcentrum. Een goed voorbeeld is het winkelcentrum in Zoetermeer/Rokkeveen. Maar in ieder geval het winkelcentrum minder tochtig maken en misschien overdekken, leegstand winkels aanpakken, meer diversiteit o.a. kaaswinkel, groenteboer, meer gezellige terrasjes.
               
Reactie : 23-04-2018 10:09:36
Het station Forepark is erg ongezellig. Een paar bloembakken oid zouden de boel wat opfleuren!
               
Reactie : 22-04-2018 10:01:54
Verschillende hondentoiletten (zandbak) zoals andere gemeente in Nederlamd hebben, die twee keer per week schoongemaakt worden door de gemeente.

Meer veilige en grotere losloopgebieden voor honden.
               
Reactie : 21-04-2018 23:40:46
Veiligheid op de laan van leidschenveen. Door middel van bijv stoplichten. Ook de wijk bij de school montesorri een woonerf maken er word te hard gereden en zelfs 30km is te harf met al die kinderen en fietsers.

Meer en grotere speeltuinen/plekker voor kinderen.

Hondenuitlaat plekken.
               
Reactie : 20-04-2018 10:51:39
Ik ben 86jaar en woon op Vrouw Avenweg. Als ik naar het winkelcentrum loop (rollator), kun je nergens even rusten. Het zou zou goed besteed zijn als er wat banken geplaatst worden.
               
Reactie : 20-04-2018 10:45:53
Een Abri voor deeltaxi in winkelcentrum
               
Reactie : 20-04-2018 10:32:12
Aangezien het openbaar vervoer voor de ouderen nog veel te wensen overlaat, b.v. door het ontbreken van een halte van de Randstad-rail bij de Houtkade, stel ik voor om voor dit geld een minibus aan te schaffen en te laten besturen door vrijwilligers, die op diverse plekken in de wijk een stopplaats heeft en continue rond rijdt. Hierdoor wordt de mobiliteit voor iedereen in de wijk sterk vergroot. Dit plan vergt uiteraard een gedetailleerde uitwerking.
               
Reactie : 18-04-2018 12:31:22
(Veel) meer groen
EHBO cursussen aanbieden
Faciliteren van een wekelijkse markt bij het winkelcentrum
               
Reactie : 18-04-2018 10:20:43
Een grote speeltuin zoals deze http://leidschendamsespeeltuinvereniging.nl/ waar maandelijks leuke activiteiten voor de kinderen kunnen worden opgezet en waar je echt een paar uur kan vertoeven. Of een mooie natuurspeeltuin voor jonge en oudere kinderen waar ze lekker los kunnen gaan.
               
Reactie : 18-04-2018 09:08:15
Ik denk dat het goed zou zijn het geld in te zetten voor buitenactiviteiten en bijbehorende hulpmiddelen om zodoende de vitaliteit van ouderen te verhogen.
Ik heb het idee dat voor ontspanning voor degenen, die hiertoe slecht in staat zijn wel e.e.a. bestaat. U noemt zelf al kaarten, koffiemiddagen etc. Het zou goed zijn de ouderen (liefst met enige begeleiding) wat meer uit te dagen.
Zo bestaat er ook voor hen de mogelijkheid tot inspanning naast ontspanning.
               
Reactie : 18-04-2018 09:06:58
hardloop trajecten in de wijk uitzetten op leeftijd en diverse afstanden. Routes met nummers voor de jeugd naar diverse speeltuinen waar je oefeningen op een speeltoestellen kunt uitvoeren. voorbeeld route 1 voor leeftijd 8-11 jaar 5 km , oefening 1 op rekstok koprol maken, 3 opdrukken op de grasstegels. Nu naar het volgende nummer 2 volg de richting van de pijlen, oefening 2 loop over de touwbrug heen. Dus op afstand en leeftijdscategorie diverse trajecten en per traject diverse speeltoestellen voor krachtoefeningen op bestaande of aanvullende speeltoestellen door de hele wijk. Goed voor de jeugd voor beweging, je ziet meer van de wijk en het is ook toepasbaar voor sporten van scholen.
               
Reactie : 17-04-2018 11:54:08
De voortuinen van huurwoningen zijn veelal verhard. Wat als we het geld gebruiken om struiken en vaste planten beschikbaar te stellen (b.v. in samenwerking met een tuincentrum) om in voortuinen te planten? Beter voor de afwatering, beter voor vogels en insecten. En een stuk prettiger om tegen aan te kijken.
               
Reactie : 16-04-2018 22:55:50
Heel graag een hek tussen het water van de zoetermeerserijweg en de hondenuitlaatplaats omdat dit zo geen veilige plek is om de honden los te laten lopen langs z'n drukke weg .ER IS IN LEIDSCHENVEEN NERGENS EEN ECHTE AFGESLOTEN UITLAATPLAATS WAAR HONDEN VEILIG KUNNEN LOSLOPEN.
               
Reactie : 16-04-2018 18:55:35
Ik zou het leuk vinden als het geld wordt gebruikt voor een indoor/overdekt basketbalveld en om netten aan de baskets te hangen(zodat je beter kan zien of je gescoord hebt).
               
Reactie : 16-04-2018 16:37:32
Verkeersdrempels flink verhogen zodat de veiligheid van ons alle ten goede komt. Niet normaal hoe hard er gereden wordt bijv. op de Achterlijn.
               
Reactie : 16-04-2018 14:51:43
Geachte dames, heren,
Het zou prettig zijn om meer te controleren bij de honden uitlaatplaats in de Watervogelstraat. En niet op tijden als er niemand met honden loopt, maar in de ochtend rond 8 uur en in de avond rond 4 of 5 uur. Er zijn maar weinig honden bezitters die de poep opruimen. Bij de flats hebben wij mooie plantenbakken en zelfs hier omheen liggen hopen van honden, reusachtige drollen.
Ook worden de zakjes in de asbakken bij de flat gedeponeerd. Dat is niet de bedoeling, er zijn genoeg bakken langs de Watervogelstraat voor de poepzakjes, maar de asbakken naast de flats zijn hiervoor niet bedoeld. Groet M. Knijff
               
Reactie : 16-04-2018 08:11:17
Geachte dames en heren,

Mijn voorstel is het budget te besteden aan snelheidsbeperkende maatregelen, zoals drempels en herhalingsborden (in de 30km zones).

Een voorbeeld: Zo zouden de stoepranden op de brug aan de Achterlijn/Sportsingel opnieuw geplaatst kunnen worden of kan de stoeprand in de bocht naar de brug flink verhoogt worden.
Nu wordt er vanaf de Achterlijn vaak gewoon rechtdoor over het voetgangers gedeelte gereden, omdat door te hard rijden de bocht naar de burg niet goed genomen kan worden, waardoor voetgangers daar niet veilig kunnen lopen.

Maar ook op de Achterlijn, tussen de Sportsingel en Kampioensingel, op de Sportsingel zelf wordt hard gereden.

Dit is nog maar in een klein gedeelte van onze wijk, ik heb op Facebook en Nextdoor ook reacties gelezen van bewoners uit andere gedeeltes van Leidschenveen waar te hard gereden wordt.
Zeker in de 30km zones verdient de meer aandacht. Het gaat tenslotte over de veiligheid van ons allemaal.
               
Reactie : 15-04-2018 14:28:56
Het plaatsen van een net o.i.d. boven de voetbalkooi aan de Watervogelstraat zodat de ballen niet meer in de sloot belanden.
               
Reactie : 14-04-2018 21:10:29
Een glasvezelnetwerk zou fijn zijn
               
Reactie : 14-04-2018 22:02:52
1) AED's beschikbaar in Leidschenveen.
2) trappen rond het winkelcentrum aanpakken. Wanneer lopend met kinderwagen. Altijd flink omlopen.
3) kruispunt voor de Walvis is momenteel haast niet te overzien. Teveel verschillende verkeersdeelnemers (van alle kanten).
               
Reactie : 14-04-2018 22:06:34
Een relaxte ontmoetingsplek voor ouders om even wat te drinken terwijl bijv. de kinderen kunnen spelen ontbreekt. Buurt cafeetje zou zeer welkom zijn.

Grotere speeltuin (met bijv wat schaduwplekken voor de zomer) ook een aanrader.
               
Reactie : 14-04-2018 19:51:22


Vandaag 14 april stonden vrijwilligers van BOl in het winkelcentrum. bewoners konden invullen waar zij de 50.000 euro graag aan zouden willen besteden. Hier resultaat.

3 zitbankjes aan de Nautilssingel,
verkeersdrempels,
meer voor ouderen,
wandelvoetbal,
meer voor jeugd 12-17 jaar,
Trappen vervangen bij bushalte(moet altijd omlopen),
Busreis voor ouderen,
Speeltoestellen aanpassen ook voor oudere kinderen,
jeugdhonk waar b.v films gedraaid worden,
Speeltuin uitdagend,
Speeltuin ook voor gehandicapte kinderen,
Speelgelegenheid uitdagend voor 12-17 jaar,
natuurspeeltuin zoals v d valk in Voorschoten,
beschermde uitlaadplekken voor honden,
Avond4daagse in Leidschenveen.
een groot voetbalveld,
meer groen, bloemperkjes en bankjes,
Mini disco voor de kleintjes,
windschermen winkelcentrum,
gezelliger maken winkelcentrum,
meer groen,
kinderspeelplaats,
gymaparaten,
Extra beveiliging fietsende kinderen Cor Spaanstraat,
Meer groen,
uitdagende speelplaats,
Meer diversiteit aan winkels,noten,schoenen,action,
Zaagbekstraat is onveilig ,graag een spiegel plaatsen,
Groot feest zoals Nocturne voor de hele wijk,
Electriciteitshuisjes leuk beschilderen, Bankjes met tafel social corner met tafel,
zaagbekstraat heeft saaie speeltuin,
meer activiteiten 50+
Plekkie zou meer open moeten zijn en meer organiseren,
activiteiten zoals digitale ontwikkeling,
Duurzaamheidcentrum voor afvalscheiding,
Ouderenhonk, sociale corner
Volkstuin,
Laan v Leidschenveen klaarovers nodig tussen 8 en 9uur,
een speeltuin voor gehandicapte kinderen,
Livemusic in winkelcentrum, meer gezelligheid,
In winkelcentrum een toilet, mag best wat kosten als het maar schoon is,
Speeltuin voor tieners 12-15 jaar,
Zebrapad winkelcentrum naar parkeerplaats,
Toegangswegen verruimen,v.b ongeluk zoetermeerse rijweg en alles staat vast,
Taxibus voor de wijk,
SRV wagen,
marktje,
Eerste hulpcursus geven meer mensen zouden aangemoedigd moeten worden om Eerste hulp te kunnen bieden,
Ruimte voor verenigingen om te huren met spiegels,
een tweede skatebaan,
PParkeren bij de Walvis oplossen,
De hangplek bij castellum is ongezellig verplaatsen graag.
Voorzieningen voor gehandicapten zijn erg slecht,zoals drempels, toiletvoorzieningen,
Inrichting parkeerplaats winkelcentrum is erg onhandig,
te weinig winkels,
Volwassenenontmoetingsplaats waar b.v een kaartje kan worden gelegd,
speeltuinen bieden te weinig,zijn te klein en zijn niet uitdagend,
Graag hekjes bij de Watervogelstraat zoals op de Rietkade lage groene afscheiding,
Ouderenhonk,
meer bomen,
meer horeca,
meer winkels,
Overdekte speeltuin,Winkelcentrum overdekt maken,langs de randen mag ook,
uitbreiding speelgelegenheden voor kinderen,
Openbaar toilet in winkelcentrum,
Winkelcentrum leuker maken,meer variatie,horeca,
beter OV meer winkels,
Dagje uit voor ouderen in de wijk+ genoeg begeleiding(ouderen die hulpbehoevend zijn),
Hondenuitlaatplaats zelfde als huidige maar dan aan de andere kant van het spoor,Afzetten met hekjes de 3 ingangen(bij het leidschenveense kerkje Vrouw Avenweg)
ondergrondse containers,
Leuk terrasje waar je gezellig iets kan drinken,
Grote speeltuin voorzieningen meer schommels, grote glijbaan, klimrek,
Schoolplein basketbalveldje,
Inloopochtend voor moeders met kleine kinderen,
Grote speeltuin,
Investeren dat hardrijders niet te hard rijden, voetgangers moeten voorrang hebben,
Supermarkt waar alles is bv sligro,
Voor ouderen is er niets te doen, wijkgebouw zou beschikbaar moeten zijn ,
Oversteek naar leilinde is gevaarlijk en loopt af,kan daar iets aan gedaan worden/
Meer vogelhuisjes, meer vogels in de wijk,
Speeltuin i.p.v Pamakooi van baaklaan 6-12 jaar
Zag social corner staan ,lijkt mij een goed idee. gezellige bankjes met tafel,

Leukere speeltuinen voor de kinderen en chillplekken voor pubers,
de speeltuinen verniewen voor grotere kinderen.
ouderenhonk,
Voor de kinderen uitdagende speeltuin,
Ondergrondse containers houtkade,
Ook grote speeltuin voor kinderen,
Uitdagende speeltuin, zand eronder en bankjes voor de ouders,
Winkelcentrum gezelliger maken voor de kinderen,
Speelplekken uitdagender,
Sportvelden plaatsen,10-14 jaar
Een pony boerderij waar je ze kan verzorgen en wandelingen maken
Kinderboerderij ook gebruken voor ouderen
Speeltuin uitdagende,
winkelcentrum overdekken,
De trap naar de randstadrail meer toegankelijk maken(gelijkvloers),
betere schoonmaakservie in het weekend,
Prullebakken in winkelcentrum,
meer winkels in winkelcentrum,
activiteiten ouderen,
Voorjaarsbloemetjes in het taluut voor winkelcentrum (veenweg).
Leuke speeltuin,schommels waar ook aangepaste speelmogelijkheden zijn voor gehandicapte kinderen.
Onderhoud openbare ruimte speelplaatsen,
Meer groen in de wijk, bomen perkjes en bankjes,
meer BBQ meer activiteiten, braderie enz,
Een terras waar je gezellig een drankje kan doen,
winkelcentrum overkappen,
meer winkels, kleding,barretje voor oud en jong,
speelplaatsen checken en vernieuwen,
winkelcentrum te veel wind oplossing schermenplaatsengraag cafe, kinderfeestjes in kinderboerderij zou mogelijk moeten zijn.meer parkeerplaatsen in leidschenveen,
De jongeren die in de pauze hun lunch opeten is niet erg maar wel de troep die ze achterlaten
leegstand winkels aanpakken,
parkeergelegenheid H v d Meydreef is bedroevend,
Een leuke kroeg,
Buurthuis moet meer organiseren voor de jeugd,
Speeltoestellen voor grotere kinderen,
meer groen er wordt teveel gebouwd,
Gratis poepzakjes aan de hondenvuilbakken hangen,
Voor de kinderen meer activiteiten,
grote uitdagende speeltuin,
Mooi buurtfeest met goede artiesten,
hek aan de hondenuitlaatplaats zodat honden niet de weg op kunnen lopen.
veiligheid in de wijk,
goede verlichting,
kruispunt bij de Walvis overzichtelijk maken,
reclame voor Buurtpreventie,
Het hondenuitlaatplaats barbeeldam staat vaak open, kan dit opgelost worden,dit is zeer gevaarlijk voor honden en bestuurders.
wandelpad in winkelcentrum ziet er niet uit schots en scheef,
Uitlaadgebied naast britisch school langs A12 fietstunnel tussen 2 uitlaatgebieden in, maar geen hekje om te voorkomen dat hond fietspad op rent heel link,
Waterspeelplek voor kinderen,
kleine buurtwinkeltjes,
meer groen,
verkeersdrempels daar waar te hard gereden wordt,
Graag groen in de wijk, de wijk wordt geheel volgebouwd,
Graag grote speeltuin,
Muziekfestival met bekende artiesten, in Voorburg was het vorig jaar fantastisch,
Leuke speelweide meer bomen
               
Reactie : 14-04-2018 19:05:09
Het winkelcentrum met het leegstaande panden vullen en bij de veenweg staat er en tijdje kavel22 leeg dat daar wat komt en meer groen en een tram halte voor lijn 19 tussen anthoney fokkersingel en brasseskade
               
Reactie : 14-04-2018 18:43:09
Een oefenruimte met spiegels voor o.a. dansverenigingen, muziek, toneel, koor enz. De ruimte verhuren tegen een lage tarief. Oefen locaties zijn momenteel heel erg duur is en verenigingen moeten het nu zonder subsidies doen. Alle verenigingen met een smalle beurs zal er profijt van krijgen.
               
Reactie : 14-04-2018 16:24:15
               
Reactie : 14-04-2018 09:22:40
Besteed het aan de kinderboerderij voor onderhoud etc.
               
Reactie : 14-04-2018 09:34:55
Wij, in de Lanen zouden het leuk vinden als langs de trambaan, in het gras aan onze kant ook narcissen geplant kunnen worden. Ziet het er meteen ook vrolijker uit.
               
Reactie : 13-04-2018 21:51:21
Gezellig kunnen uitgaan/eten.
Randstadrailhalte Houtkade
               
Reactie : 13-04-2018 17:21:48
Extra groen en planten(bakken) in en rond het centrumgebied ("fleurop die boel")
               
Reactie : 13-04-2018 10:01:02
Aanleg op het braakliggend terrein aan de Zoetermeerse Rijweg tegenover de bibliotheek van een 'tiny forrest'. Zie https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl/over-tiny-forest

               
Reactie : 13-04-2018 09:36:23
We zouden het leuk vinden als het groengedeelte tussen de Adrianus van Driellaan en Willem Hanegraaflaan in het gras Krokussen en/of Kleine Narcissen worden gepoot. Dat verfraaid de buurt in het voorjaar.
               
Reactie : 13-04-2018 09:15:45
Het plaatsen van een hek tussen de Zoetermeerse rijweg en de waterkant bij de hondenuitlaatstrook. De sloot is op sommige punten veel te smal en er is nu geen barričre als de sloot bevroren is. Erg gevaarlijk, niet alleen voor de honden maar ook voor het verkeer.
               
Reactie : 13-04-2018 08:04:51
Ik zou ook graag een hek aan de rijwegkant van de honden uitlaatplaats bij de zoetermeerse rijweg zien
En een extra prullenbak bij de middelste toegang
               
Reactie : 13-04-2018 07:18:45
Het zou heel cool zijn dat we als eerste in regio den haag een Pumptrack krijgen in de buurt. https://www.youtube.com/watch?v=_1nNsKCl3n8 het is toegankelijke voor jong en oud van step tot scootmobiel :)
               
Reactie : 12-04-2018 22:25:22
Het talud aan de voet van het kerkje (kunstwerk) voorzien van elegante traptredens waar men kan zitten, chillen en genieten van het mooie uitzicht over de as van de Avenvrouwweg. De locatie licht zuid-west schitterend in de middagzon.
               
Reactie : 12-04-2018 22:10:20
! ! ! OPEN LUCHT BIOSCOOP ! ! !
Basis equipement aanschaffen en wellicht enkele plekken voor de voorstellingen alvast inrichten. Ontmoeting, kunst, cultuur en gezelligheid, voor jong en oud. De spullen zullen vast ook te gebruiken zijn bij andere evenementen. Waar? Er zijn genoeg leuke plekken in Leidschenveen die knus en zelfs beschut zijn en waar vooraf aan de voorstelling gepicknickt kan worden in afwachting op de donkere avond ;-)
               
Reactie : 12-04-2018 20:36:55
De speeltuin aan het einde van het ijseendplein verdient een upgrade.

Het winkelcentrum van Leidschenveen zou meer gaan leven als de tocht bestreden wordt en als er wekelijks of maandelijks een markt zou zijn.

Meer bloemen en bomen langs de nieuwe polder
               
Reactie : 12-04-2018 17:16:40
Meer groen in de wijk ,plantenbakken aan de bruggen. Meer kunstobjecten en iedere week een markt zou helemaal leuk zijn. Een plek in de wijk om elkaar te ontmoeten vind ik ook geweldig idee.
               
Reactie : 12-04-2018 14:12:54
De kruisingen van de fietspaden Kerkpolderpad en Philippus Uythovenpad met de Vrouw Avenweg aanpassen, zodat de fietsers hier ook voorrang hebben, net als in de rest van Leidschenveen.
               
Reactie : 12-04-2018 13:42:40
De geluidswal Zoetermeerse Rijweg voorzien van grote velden bloembollen (narcissen). Voor meer kleur in de wijk in het voorjaar.
               
Reactie : 12-04-2018 12:57:25
Verlichten van het voet-/fietspad vanaf flat Rietkade, de rand van Leidschnveen tot de Veenweg. nu is het een eng, obscuur voet- en fietspad waar 's winters weinig verlichting op valt.
               
Reactie : 12-04-2018 10:40:53
Aanleg van glasvezel voor internet
               
Reactie : 11-04-2018 20:34:22
De vrouw avenweg veiliger maken (incl kruispunt trambaan!! (Liever alleen niet van dit bedrag, maar sws wel taak vd gemeente!)
Winkelcentrum tochtvrij maken...
Grote (Natuur)speeltuin of skatepark in de Dijken nabij voetbalkooi!
               
Reactie : 11-04-2018 14:37:57
EEN HEK LANGS DE ZOETERMEERSE RIJWEG BIJ DE HONDENUITLAAT EN MEER BANKJES
               
Reactie : 09-04-2018 22:30:42
Er zijn zeer veel saaie platte betonnen daken van bijvoorbeeld schuurtjes. Een groen sedum dak is veel mooier en maakt het een veel aangenamere wijk en heeft zeer vele voordelen. Water buffer, koeler in de zomer, warmer in de winter, een groenere meer ecologische wijk op een innovatieve manier.
               
Reactie : 09-04-2018 11:55:19
wij sluiten ons aan bij het idee om een hondenlosloopplek te maken langs de zoetermeerse rijweg. het verbeteren van de hekwerken bij de drie ingangen zodat kleine honden er niet onderdoor/tussendoor kunnen lopen heeft daarbij onze prioriteit. En een afvalbak bij de brug in het midden van het gebied.
               
Reactie : 08-04-2018 21:40:12
een buitenfitness plek! dan hoeven we niet meer in de kinderspeeltuin te sporten.

horeca zou ook leuk zijn.

groet, Yvonne
               
Reactie : 08-04-2018 21:50:41
BevestigingsCameras voor inbraak preventie (veiligheid)
Mountainbike parcours (sport infrastructuur)
Horeca
               
Reactie : 09-04-2018 07:22:35
Hondenhek langs de zoetermeerse rijweg; terras met pluktuin; wekelijkse markt; meer groen;
Ikv veiligheid naar gemeente aanpassen oversteekpunt kruispunt trambaan/ fietspad bij kinderboerderij!
               
Reactie : 08-04-2018 14:01:52
Beste,
Allereerst lijkt het mij een zeer goed en hondvriendelijk idee om langs de hondenuitlaat aan de Zoetermeerse rijweg een hek te plaatsen. Dit ter voorkoming dat honden plots de sloot kunnen overzwemmen of, als de sloot bevroren is zelfs gewoon naar de Zoetermeerse rijweg kunnen lopen. Dit is veiliger voor mens en dier.
Mijn tweede voorstel is bomen plaatsen aan de Emmy Belinfantedreef paralel aan de Randstadrail en de nieuwe woonhuizen. Meer groen voor bewoners en passanten.
               
Reactie : 08-04-2018 09:42:43
Het plaatsen van AED's in de wijken.
               
Reactie : 07-04-2018 23:39:35
Wat meer plekken waar ook tieners samen kunnen komen.
               
Reactie : 07-04-2018 23:38:36
Mijn idee:

Een freerun parkour bouwen voor de oudere jeugd (vanaf 12 jaar) zodat ze ook lekker naar buiten gaan. Dit hoeft zeker niet veel te kosten. Voorbeeld is te zien in Zoetermeer Stadshart vlakbij de Action.

Een renplek waar we heen kunnen met onze honden. Maar wel afgesloten met hek. Hoeft niet een heel groot terrein te zijn. Zo kunnen honden lekker met elkaar spelen zonder gevaar voor verkeer.

En ouderen bewoners ook zeker niet vergeten! Eigenlijk zouden de bewoners zelf kunnen bijdragen. Door bijvoorbeeld in het winkelcentrum iets extra's te kopen bij AH of Dirks zodat mensen in tehuizen en ouderen uit de wijk bijvoorbeeld gratis bingo kunnen spelen.
               
Reactie : 07-04-2018 11:36:40
Quote "Er komen veel meldingen binnen voor hek Zoetermeerserijweg hondenuitlaatplaats. Er is ons verteld dat een hond altijd het water verlaat op de kant waar hij het water is ingegaan. Is dit dan niet waar? Zijn er echt mensen die met eigen ogen gezien hebben dat het hier fout gaat?"


Ik heb geen idee van wie jullie te horen hebben gekregen dat een hond altijd het water verlaat op de kant waar hij het water is ingegaan, maar dat is echt onzin.
Daarnaast is dit stukje water zo smal en ondiep dat een hond binnen 2 seconden aan de andere kant staat zonder dat die na hoeft te denken aan welke kant hij ook al weer te water gegaan is (wat misschien werkt bij apporteren in groot open water, maar niet in dit slootje)

En nee.... mijn hond heeft nooit aan de andere kant van het water gestaan omdat ik haar ken en haar daar dus niet los laat
Zij zou er zelfs gewoon overheen kunnen springen als ze wil.... dus met mijn hond gebeurt dit niet
Ik ken echter wel een baasje die al 2 keer door de sloot gewaad is om zijn hond achterna te gaan.... en nu dus ook niet meer daar wandelt omdat het onveilig is
               
Reactie : 07-04-2018 11:12:17
Er komen veel meldingen binnen voor hek Zoetermeerserijweg hondenuitlaatplaats. Er is ons verteld dat een hond altijd het water verlaat op de kant waar hij het water is ingegaan. Is dit dan niet waar? Zijn er echt mensen die met eigen ogen gezien hebben dat het hier fout gaat?
               
Reactie : 07-04-2018 11:13:58
dit is helaas niet waar, en dit gebeurd wel degelijk, ken zo maar 2 voorvallen waarbij een ontroostbaar baasje achter bleef omdat de hond werd aangereden en overleed.
               
Reactie : 07-04-2018 11:07:59
Ik ga ook voor een hekje langs het losloopgebied. Honden die in hun enthousiasme overzwemmen komen uit op de drukke rijweg.
               
Reactie : 07-04-2018 10:37:29
Mijn idee is een of als het kan 2 social corners. Wat ik hiermee bedoel is. 4 banken geplaatst naar elkaar toe zodat je een leuke vierkant hebt. In het midden een tafel waar binnen wat planten of bloemen staan. Doel is om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken met wijkbewoners. Ik was op Scheveningen en daar staan lange banken op de boulevard. ook op centraal station staan veel banken en overal zie je gezellig mensen zitten of in het zonnetje of iets lezen. Lijkt mij een mooie bestemming van de 50.000 euro. Dank u wel
               
Reactie : 07-04-2018 09:54:19
Het zou geweldig zijn als het hondenlosloopgebied tussen de Zoetermeerserijweg en de Randstadrail echt veilig zou kunnen worden gemaakt
Nu kunnen de honden via het ondiepe water zo de Zoetermeerserijweg op waardoor er gevaarlijke situaties (kunnen) ontstaan terwijl het eigenlijk een veilige uitlaatplek zou moeten zijn gezien de al geplaatste toegangen

Als er tussen de Zoetermeerserijweg en het water een hekwerk zou komen, kunnen de zwemmers/pootjebaders gewoon gebruik maken van het water zonder dat ze een mogelijkheid hebben om door het ondiepe water aan de overkant terecht te komen

Namens mijn honden alvast heel erg bedankt ;)
               
Reactie : 07-04-2018 09:14:32
De grote vijver voorzien van controle of er nog dingen nodig zijn voor eenden. En daarna mooie sier eenden uitzetten, niet te dure zodat ze niet gestolen worden.
Dan apparaat erbij waar je voor 50 cent voer kan kopen, aan een gehandicapten woongroep of ouderen of jongeren groep of klas vinden om de vijver te adopteren en klein onderhoud te doen en dat apparaat te vullen.

Evt. Nog toffere fontein in de vijver zodat de reeds bestane vijver een actiever doel krijgt
               
Reactie : 06-04-2018 14:16:08
U wilde graag een hek op de hondenuitlaatplaats langs de Zoetermeerserijweg. Zou u ons willen vertellen wat u precies bedoelt. Gaat het over een nieuw hek bij de Barbeeldam? Inderdaad sluiten mensen dat niet allemaal netjes of bedoelt u geheel iets anders. Binnenkort komt de jury (bewoners Leidschenveen die zich opgegeven hebben als jury) bij elkaar en zullen zij een eerste schifting gaan maken. Daarna zal de voorzitter van die jury hun gekozen idee verdedigen voor de gemeente Den Haag. Voor ons is belangrijk dat we uw idee goed begrijpen zodat ook uw idee een kans maakt. (Wel grappig uw poster op hek van hondenuitlaatplaats)
               
Reactie : 06-04-2018 14:14:02
Dank voor je bericht en vraag om extra uitleg. Ik bedoel een hek langs de waterkant van de sloot over de hele lengte van de sloot (bijvoorbeeld een hek net zoals aan de kant van de RandstadRail). Inderdaad sluiten beide hekken niet of kunnen ze open blijven staan; ook dit zou super zijn als dit opgelost kon worden.
               
Reactie : 05-04-2018 23:52:10
Een hekwerk plaatsen bij de honden uitloopstrook aan de zoetermeerse rijweg. De sloot is te ondiep waardoor de honden op de zoetermeerse rijweg komen. Dit is onvoldoende doordacht geweest.
               
Reactie : 05-04-2018 17:19:00
Twee bomen terug aan weerszijden vd brug aan de Alikruiksingel. Zijn onnodig weggehaald bij het plaatsen van de nieuwe parkeerplaatsen. Sindsdien gaan de planten in de perkje steeds dood ivm schaduwgebrek. En het staat erg kaal
               
Reactie : 05-04-2018 14:49:04
Glazen plaatsen tegen de enorme wind in winkelcentrum, daar zou het gezelliger door worden en daar hebben bewoners en ondernemers plezier van.
               
Reactie : 05-04-2018 11:59:07
PLAATSING VAN EEN HEK AAN WATERKANT HONDENUITLAATSTROOK, ZOETERMEERSE RIJWEG!!
Hoe fijn zou het zijn, om ook honden die niet geheel onder appel staan hier dan ook los te kunnen laten? De sloot alleen vormt helaas niet voor iedere hond een barričre...
               
Reactie : 04-04-2018 21:33:12
Wat een mooi initiatief om dit budget samen met de bewoners te bestempelen voor iets nuttigs! Ben wel benieuwd in hoeverre we in permanente voorzieningen kunnen denken (daarna zijn er immers kosten zoals onderhoud, beheer e.d.) of dat we bijvoorbeeld meer zouden moeten focussen op een eenmalige beleving waarmee een grote en diverse groep bewoners wordt bereikt. En niet onbelangrijk, in hoeverre worden bewoners betrokken bij de uitvoering? Ik zou best willen meedenken als buurvrouw uit de Velden, mis alleen iets meer kaders in deze oproep.
               
Reactie : 04-04-2018 19:47:58
Meer groen, bijvoorbeeld meer bomen rondom kinderspeelplaatsen (schaduw)
               
Reactie : 04-04-2018 19:47:12
Aan de Gerard Doggerlaan tussen de 2 verkeers drempels extra parkeerplaatsen langs de groenstrook, en tevens een voetgangerspad van brug naar brug zodat honden bezitters veiliger met hun hond kunnen wandelen,
Aan de Bob Oosthoeklaan één of twee waterbanken voor diegene die willen vissen, gelijk aan de waterbank bij het ciceropad.
               
Reactie : 04-04-2018 14:43:25
Verkeersdrama hoek vrouw avenweg/ laan van Leidschenveen en cor Spaanslaan aanpakken. Dit is al genoemd, maar dit kan niet vaak genoemd worden. Dit is echt een serieus probleem. Het gaat om echte levens van mensen.
               
Reactie : 04-04-2018 16:38:33
Een wekelijkse markt missen we nog in de wijk.
Geld voor de verkeersverbetering of parkeervakken is ook noodzakelijk, maar dit moet toch uit een ander potje komen lijkt me?
En het plan voor meer AED's verspreiden over de wijk is natuurlijk heel erg fijn!
               
Reactie : 04-04-2018 11:39:51
groot wijkfeest voor de hele wijk leidschenveen
               
Reactie : 04-04-2018 08:34:36
Kunstobjecten en leuke fleurige plantenbakken in de wijken.
               
Reactie : 03-04-2018 17:35:54
besteed het geld aan meer AED's in Leidschenveen
               
Reactie : 03-04-2018 09:43:10
De speeltuin in de dijken uitbreiden tot aan de voetvalkooi! Met zand etc. Mooie grote speeltuin van maken. Snap zowiezo niet wat ze daar gedaan hebben. Kooi is leuk ok, maar verder staat er nika bijZonders. Terwijl het een supergrote oppervlakte heeft.
               
Reactie : 02-04-2018 12:57:07
Buurtmoestuin waar men elkaar kan ontmoeten en ook scholen bij kan betrekken.
               
Reactie : 02-04-2018 12:59:11
Onverharde hardlooppaden, dat is beter voor de gewrichten. We hadden ze wel in de wijk maar ze zijn inmiddels alle geasfalteerd.
               
Reactie : 02-04-2018 13:54:20
In het achterste deel van Leidschenveen, omgeving Houtkade, is geen defibrillator aanwezig. Mocht er één nodig zijn is men genoodzaakt hem op te halen bij het gezondheidscentrum, wat veel te ver is. Plaatsing van een of meerdere apparaten lijkt mij geen overbodige luxe.
               
Reactie : 01-04-2018 08:46:29
Een grote natuurspeeltuin met uitdagende speeltoestellen en mogelijkheden om zelf hutten te bouwen in natuur.
Met veel bomen voor boomhutten en slinger touwen. In de wijk Veenland.
               
Reactie : 31-03-2018 21:38:18
Leuk, maar denk ook aan oudere jeugd, een stukje gezellige horeca ontbreekt echt!
               
Reactie : 31-03-2018 21:37:29
Leuk zo'n speeltuin maar zorg dat kinderen met een beperking ook mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten en broertjes en zusjes.
               
Reactie : 31-03-2018 21:36:01
Mis hier ook wel een grote speeltuin waar je anderen kan ontmoeten, zoals in andere wijken in dh. Zou leuk zijn
               
Reactie : 31-03-2018 21:03:20
Ik zou wel een plukkerij willen in leidschenveen waar men zelf bijvoorbeeld aardbeien/frambozen/ appels kan plukken. Daarbij een horeca gelegenheid zodat het voor alle leeftijden leuk is om daar te vertoeven en de kinderen kunnen leren waar de vruchten vandaan komen en kunnen plukken. Leerzaam, gezellig en goed voor de onderneme
               
Reactie : 31-03-2018 20:06:46
Een wekelijkse markt, buurtmoestuin, ervaringsspeeltuin, buitenfitness, waterspeeltuin , leuk terrasje of theehuis bij speeltuin waardoor je ook gezellig mensen kan ontmoeten en meerdere activiteiten kan plannen hier. Zo iets als emma's hof in Den Haag. Super leuk en gezellig om elkaar te ontmoeten en binding te krijgen in de wijk met elkaar.
               
Reactie : 31-03-2018 19:38:22
1 Veilig de stoep op met je fiets bij bus/tramhalte als je vanaf stoplichten komt aanfietsen. Zodat er geen fietser achter op je knalt omdat je je fiets op het te schuine randje moet duwen om je fiets te stallen. 2 Verder mis ik een hele grote speeltuin in waterland. 3 kersenbloesem bomen bij elkaar plaatsen (foto spot) in de buurt vogelplasje en zwerf afval daar verwijderen.
               
Reactie : 31-03-2018 15:14:33
Een grote speeltuin, zoals die er op verschillende locaties in Den haag al zijn. Heb filmpje van zo'n speeltuin gemaakt. https://youtu.be/OR0qmjDbS98
Zou toch erg leuk zijn.

               
Reactie : 30-03-2018 14:38:21
Een glasvezel netwerk zou voor onze wijk een mooie besteding van het geld zijn. Dank
               
Reactie : 29-03-2018 18:13:11
Beste BOL,

Ik maak mijzelf hard om in Leidschenveen AED's te plaatsen. Het doel is om binnen elke 6 minuten een AED met kast te plaatsen.

Met 6 minuten heb je de meest gunstige overlevingskans.

Ik kan u meer vertellen en toelichten geven, samen met een expert, hoe dit toe te passen.

Ik hoor graag van u en hoop dat u het belang van dit idee net zo belangrijk vindt.

Met vriendelijke groet,

Edwin van Rijswijk
Arenastraat
               
Reactie : 29-03-2018 15:22:35
Er wordt verwacht dat veel ouderen thuis blijven wonen. Er is echter weinig voor hun. Nergens kunnen ze samenkomen. De gemeente zou mijn inziens echt iets moeten regelen. Ik dacht b.v aan een biljart, kaartje leggen. Even kopje koffie drinken enz. Nu bevorder je de eenzaamheid doordat men alleen woont en eigenlijk nergens heenkan. Ik zou de 50.000 euro besteden aan een mooi ouderenhonk.
               
Reactie : 28-03-2018 09:03:51
Ohh en een wekelijkse markt!
               
Reactie : 27-03-2018 10:25:07
Winkelcentrum tochtvrij maken, dan zal het er gezelliger vertoeven zijn en hebben alle bewoners er wat aan
               
Reactie : 27-03-2018 10:24:07
Een uitdagende speeltuin met slinger touwen en klimmem in bomen dus voor de wat grotere jeugd
               
Reactie : 27-03-2018 10:23:17
Misschien kan je met die 50000 meer geld genereren door met subsidie van waterschap (dacht ik) groene daken op een aantal scholen aan te leggen... evt met zonnepanelen. Direct ook meer groen in de wijk.
               
Reactie : 25-03-2018 16:26:06
Op de natuurgeluidswanden aan de zoetermeerse rijweg wandelpaden aanleggen met kunstwerken van lokale / zuid-Hollandse kunstenaars. Ook bankjes plaatsen. En evt. Uitlaatzandbakken vd honden. In leidschenveen wordt veel gewandeld. Vaak op de fietspaden, door de wijken...we missen wandelpaden in "natuurlijk geboed
               
Reactie : 25-03-2018 13:22:31
Dit mis ik echt in de wijk. Het zou zo leuk zijn: steppen, fietsen voor kleuters, skaten in de zomer herfst en lente. En in de winter schaatsen.
               
Reactie : 25-03-2018 13:05:00
Ik zou graag dat er glazen afscheiding komt bij de uitgangen van het winkelcentrum. Je waait daar echt uit je jas
Verder zou een vaste halte voor de taxibus ook welkom zijn. Waar de ouderen mensen kunnen zitten,droog en uit de wind.
Ook lijkt mij een wekelijkse markt op het plein ook fijn voor iedereen.
Verder wat verkoop dichter in de buurt voor de senioren.Een bakker,slager, groenteboer enzovoort. Of weer een SRV wagen.
Zo dat zijn mijn wensen. Ik hoop dat er iets van terecht kan komen?
               
Reactie : 25-03-2018 12:58:11
Het lijkt me leuk om een wekelijkse markt in Leidschenveen te hebben.
               
Reactie : 24-03-2018 10:43:56
Het winkelcentrum aantrekkelijker maken, meer gevarieerde leuke winkels en gezelligheid!
               
Reactie : 24-03-2018 10:44:28
Mee eens! Leuke bistro, cafe of gezellig restaurant is ook welkom.
               
Reactie : 24-03-2018 10:36:51
Er staan panden leeg in winkelcentrum. Zou het niet een goed idee zijn als we daar een ontmoetingsplaats zouden inrichten.waar zowel ouder en jong elkaar kunnen ontmoeten.
               
Reactie : 24-03-2018 10:20:32
Buiten fitnistoestellen in Leidschenveen wijk de vissen.
Zodat jong en oud betaalbaar lichamelijk fit kan blijven.

Meer leuke (sportieve) activiteiten voor de jongere actieve senioren in de wijk.
               
Reactie : 24-03-2018 09:22:54
Lijkt mij wel een goed en veilig idee om hekjes te plaatsen bij honden los loop gebied bij de fietstunnel. Nieuweveensepad / Philippus uythovenpad. Het is daar onveilig met die fietstunnel
               
Reactie : 23-03-2018 19:01:46
Een randstadrailhalte bij de Rotonde Houtkade dat zou pas echt super zijn
               
Reactie : 23-03-2018 18:19:38
Verkeersdrama Laan van Leidscheveen oplossen en parkeerprobleem Lanen oplossen.
               
Reactie : 23-03-2018 17:17:18
De trappen bij het winkelcentrum ook om bij het perron te komen de lift is dikwijls defect.
               
Reactie : 23-03-2018 13:21:43
Een markt in het winkelcentrum zag ik voorbij komen, dat vind ik ook een heel goed plan. Maar ja, met het eerste plan is het geld al meer dan op ben ik bang..
               
Reactie : 23-03-2018 13:21:06
Het parkeerprobleem rondom station Leischenveen aanpakken. Zo'n parkeerplaats als bij station Ypenburg zou hier ook moeten komen. Dan kunnen we als bewoner misschien gewoon even weg met de auto zonder dat je bij terugkomst een wijk verderop moet parkeren omdat alles vol staat...
               
Reactie : 23-03-2018 12:09:45
Ook zijn meer workshops voor jong en oud erg leuk!
               
Reactie : 23-03-2018 11:47:27
Een kinderbingo , waar we in december over gepraat hebben lijkt mij en mijn zoontje van 5 jaar erg leuk !
               
Reactie : 23-03-2018 11:15:33
In ieder geval een busreisje voor 60+
               
Reactie : 23-03-2018 11:04:01
Bij de honden uitlaat een stenen pad, zodat je ook met regen daar kan lopen .
               
Reactie : 23-03-2018 09:02:04
Verkeersdrama hoek vrouw avenweg/ laan van Leidschenveen en cor Spaanslaan aanpakken. Kom ogen tekort iedere dag.
               
Reactie : 23-03-2018 08:50:52
Dit lijkt mij een mooi bedrag om de blauwe ledstrepen in de wanden van het Multiduct aan het begin van de VrouwAvenweg te financieren,of deels een bijdrage te leveren.

Aangezien de gemeente daar geen geld meer voor over heeft.

Overigens vreemd voor een voorziening die gewoon onderhouden had moeten worden

met vriendelijke groet .
               
Reactie : 23-03-2018 08:49:17
Een glasvezelnetwerk zou een aanwinst zijn.
               
Reactie : 23-03-2018 08:49:37
Meer fiets stalling plekken bij station Leidschenveen, bij voorkeur overdekt.
               
Reactie : 22-03-2018 20:49:57
Buurtwinkel in de wijk.
Het zou erg fijn zijn voor iedereen vooral voor de ouderen en zieken die niet ver kunnen lopen om helemaal naar de Albert Heijn of Dirk te moeten lopen ze zijn afhankelijk van anderen om te vragen om hun benodigde boodschappen te halen
Zo kunnen ze hun benodigde boodschappen zelf halen in de buurtwinkel waar ze ook een praatje kunnen maken.
               
Reactie : 22-03-2018 21:45:08
Meer groen in de wijk. Struiken, heester, bomen. Ook planten van het seizoen zodat er het hele jaar kleur in het groen komt.
               
Reactie : 22-03-2018 22:21:06
Huidige ondernemersklimaat stimuleren en aantrekkelijkheid van Leidschenveen verhogen door braderieen te organiseren met leuke kraampjes, optredens ( een soort van jaarmarkt)
               
Reactie : 22-03-2018 19:05:05
Verkeerslichten plaatsen op het kruispunt laan van Leidschenveen/Cor Spaanslaan en avenweg!!!!!
               
Reactie : 22-03-2018 19:05:46
Parkeerplaatsen voor Randstadrail, Parkeerplaatsen voor CBS, Parkeerplaatsen voor Mondriaan, Parkeerplaatsen voor de Yp, Parkeerplaatsen voor NS station Ypenburg.
Eigenlijk overal waar ze parkeervakken vergeten zijn.
               
Reactie : 22-03-2018 17:19:36
Misschien ook een idee om de parkeer plaatsen anders te maken en de slaap auto s weg te halen
               
Reactie : 22-03-2018 16:40:34
Een markt hier idd zou ook gezellig zijn dat mis ik ook zou misschien iets kunnen zijn voor de arena elke zaterdag een leuke markt met alles erop en eraan
               
Reactie : 22-03-2018 16:16:28
Langs de randstadrail een leuk parcour voor de honden..dwz betonnen buizen, boomstammen in verschillende hoogtes..paaltjes om te zig zaggen..snuffelstruiken,stevige hekken.
Meer gezellige bloembakken in de straten zodat het verkeer minder hard rijden kan! Bloembollen planten die ieder jaar weer opkomen!
Meer natuur met kleuren!
Ben zeer benieuwd!
               
Reactie : 22-03-2018 16:17:45
Meer groen minder bouwen......beter voor dier en milieu....ofwel voorzieningen zodat pad , kikker en salamander nog enigzins kans hebben / krijgen om te overleven en niet ieder jaar weer massaal doodgereden wordt....leuk al dat water maar ...zonder padden🐸 en zo ook meer muggen e.a.schadelijke insecten. .....
               
Reactie : 22-03-2018 16:18:20
De straten en stoepen aanpakken? Hier in de straat mag je blij zijn als je thuiskomt zonder je nek eerst te breken over een uitstekende tegel
               
Reactie : 22-03-2018 16:12:24
Wat dacht je van het gemeente groen eens aan te pakken met leuke fleurige planten ipv die prik struiken
               
Reactie : 22-03-2018 16:13:23
Helemaal mee eens bij mij in de kuifduikerstraat is het een zooitje kwa groenvoorziening
               
Reactie : 22-03-2018 16:14:16
Hier in de eidereendstraat dus ook helemaal niet gezellig
               
Reactie : 22-03-2018 13:47:41
Speeltuin aan de Adriaan van leeuwenlaan!
               
Reactie : 22-03-2018 13:11:33
Denk dat het niet voor veiligheid is, dat is inderdaad taak voor de gemeente.maar wie weet?
               
Reactie : 22-03-2018 13:06:53
Kan dit geld ook uitbesteed worden aan iets wat de verkeersveiligheid ten goede komt of moet dat dan uit het potje van de gemeente komen en is dit voor iets ‘leuks’?
               
Reactie : 22-03-2018 13:07:43
Besteed het aan de kinderboerderij voor onderhoud etc.