Verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

BOL monitoort een aantal fracties t.a.v. hun interesse in de lopende zaken in Leidschenveen.We hebben op verzoek van bewoners besloten om in het kader van de aankomende raadsverkiezingen een aantal fracties te monitoren t.a.v. hun interesse in de lopende zaken in Leidschenveen en wat deze voor Leidschenveen zouden kunnen betekenen als ze in de coalitie deelnemen. Want, in de oppositie kan je alleen maar kritische vragen stellen aan de coalitie.

De verkiezingsprogramma’s zullen worden geanalyseerd en er zullen gesprekken worden gevoerd: samenvattingen hiervan zullen op de website worden gepubliceerd.
Groep De Mos/Hart voor Den Haag was de eerste.

 Er volgen nog PvdA, VVD, CDA, D66 en Groen Links. Misschien ook nog 50Plus.

****

Groep De Mos 
Politieke partij Groep de Mos heeft belangstelling voor Leidschenveen!

******
Eerstvolgende gesprek is gepland met de VVD

******
Meerdere  Stemwijzers op een rij.


stemwijzerDe stemkeuzehulp Stemwijzer.nl heeft weinig toelichting nodig. De bekende en veel besproken website die je helpt bij de keuze van de partij die het best bij je past, inclusief kleine partijen.

 

kieskompasIcoon nr 2 is Kieskompas.nl. Kieskompas stelt gebruikers in staat om een uitgebreide analyse te maken van de keuzemogelijkheden. Voor gebruikers moet het volkomen helder zijn wat de beste keuze is en waarop deze is gebaseerd

 

groen kieskompasGroenkieskompas.nl is er voor wie milieu en natuur mee wil laten wegen in zijn of haar keuze. Je krijgt 30 stellingen over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw voorgelegd. Het Groen Kieskompas geeft inzicht hoe politieke partijen staan tegenover groene thema’s. Helaas, geen kleine partijen.

 

jongeren kieswijzerIedereen hoort kreten zoals de jeugd heeft de toekomst en stemmen is belangrijk. Maar welke politieke partij past dan het beste bij wat jongeren belangrijk vinden? Om de politieke partij te vinden die het beste bij jou als jongere past is de Jongerenkieswijzer ontwikkeld. (pas online na 15 februari)

 

npo partijwijzerWe zien de partijwijzer van NPO als het kleine broertje of zusje van de stemwijzer. Minder vragen en helaas, ook hier geen kleine partijen.

 

 

beterstemmenBeterStemmen biedt beter inzicht in wat wij van verschillende partijen vinden en zou een waardevol instrument kunnen zijn om tot een echt brede coalitie te komen. De traditionele kater na het stemmen (‘ja, dáár had ik niet op gestemd’) is nagenoeg verdwenen.

 

Op Stemkijker kun je aangeven of je het met standpunten in de filmpjes al dan niet eens bent. 14 opgenomen partijen x 12 onderwerpen = 168 filmpjes bekijken!


***************

 
 
Go Top